TRAGEDIJA U ČEŠKOJ, STRADALA I DJECA: Požar odnio 11 života (VIDEO)

U požaru koji je danas popodne zahvatio stambenu zgradu u mjestu Bohumin na istoku Češke poginulo je 11 ljudi, od čega troje djece, saopštila je policija Češke.

Prema prvim vijestima, požar je izbio u stanu na 11. spratu trinaestospratnice gdje je stradalo troje djece i troje odraslih, dok je prema saopštenju vatrogasaca petoro stanara sa sprata iznad pokušalo od požara da se spase skokom sa prozora i pad nisu preživjeli.

“Stambena zgrada je u vlasništvu grada. Prema prvim informacijama nije isključeno da je neko požar podmetnuo. To je strašna tragedija, ništa slično se ovde nikad nije desilo”, kazao je češkom javnom TV servisu ČT zamenik gradonačelnika Bohumina Igor Bruzla.

Portparol lokalne vatrogasne službe Lukaš Pop kazao je češkim medijima da je požar izbio u stanu na 11. spratu i da se proširio na sprat iznad.

“U ovom trenutku je požar lokalizovan i likvidiramo ga. Požar je tragičan. Možemo da potvrdimo da su neki ljudi iskočili sa prozora. Vodi se istraga šta je uzrok požara”, kazao je Pop.

FOTO: TWITTER VIDEO PRTSCR / ATLANTIDE4WORLD

Češki ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček saopštio je da je tokom gašenja požara teško povrijedjen i jedan od vatrogasaca.

Požar u Bohuminu najtragičniji je i sa najvećim brojem žrtava u Češkoj od 1990. godine, kada je 2010. u Pragu stradalo devetoro beskućnika.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close