Podgorica dobila savremenu saobraćajnicu sa 58 parking mjesta, novim drvoredom i mobilijarom

Gradonačelnik Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas rekonstruisanu prvu fazu Ulice Vasa Raičkovića. Tom rekonstrukcijom, kako navode iz Opštine, ovaj dio grada dobio je savremenu i bezbjednu saobraćajnicu sa 58 parking mjesta, a takođe je i dodatno ozelenjen novim sadnicama bilja uz prateći mobilijar – klupe i kante za otpatke.

“Realizovana je temeljna rekonstrukcija prvog dijela Ulice Vasa Raičkovića, po mnogima najljepše ulice u dijelu Preko Morače, koja dugo vremena nije izgledala onako kako zaslužuje. Zahvaljujući našim kolegama iz privrednog društva Putevi ona danas izgleda kao savremena saobraćajnica, kolovoz je temeljno rekonstruisan, dobili smo 58 parking mjesta, a znamo da je nedostatak parkinga problem u ovom dijelu grada. Sačuvali smo postojeći drvored i dobili i jedan mali drvored uz ogradu Mašinske škole, kao i urbani mobilijar, klupe i kante za otpatke. Treba napomenuti da su kolege iz preduzeća Čistoća ugradile podzemne kontejnere. Prethodno su kolege iz Agencije za stanovanje su osvježile fasade okolnih zgrada, tako da oni koji nisu duže vremena bili u ovoj ulici kada se ponovo nađu ovdje vjerujem da je neće moći prepoznati”, istakao je Vuković.

On je podsjetio da je u toku i izgradnja II faze Podgoričkog parka, kao i da će se na zadovoljstvo rekreativaca i sportista uskoro pristupiti rekonstrukciji poligona u Moskovskoj ulici.

“Mjesna zajednica 13. jul svakako zaslužuje ove investicije i svjesni odgovornosti mi mjesecima unazad ovdje realizujemo jedan vrlo ambiciozan investicioni ciklus koji, između ostalog, podrazumijeva formiranje jedne nove parkovske površine odnosno Podgoričkog parka. U narednih desetak dana privešće se kraju izgradnja ovog preostalog dijela parka, odnosno II faze sve do Visećeg mosta, računamo da će se u narednih 10 dana u potpunosti rekonstruisati i rasvjeta na Bulevaru Jovana Tomaševića”, kazao je gradonačelnik.

Istakao je da će uskoro krenuti u rekonstrukciju kultnog sportskog poligona, koji se nalazi u Moskovskoj ulici.

“Veoma sam zahvalan kolegama koje uprkos teškim vremenskim uslovima sve one zadatke koje su preuzeli realizuju. Ono što ćemo pokušati da uradimo u ovom periodu je temeljna rekonstrukcija Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, druga faza tog projekta se privodi kraju, a asfaltiranje će biti gotovo u narednih nekoliko dana”, istakao je gradonačelnik i dodao da je u toku je i rekonstrukcija Ulice Boška Buhe u naselju Tološi, a završetak radova planiran je kroz dvije sedmice.

“Vidljivo je kako se Podgorica mijenja i kako poprima obrise jednog modernog evropskog grada, a ništa od toga ne bi bilo moguće da nemamo takvu vrijedne ekipe u privrednim društvima”, zaključio je on.

Direktor “Puteva”, Radenko Bulatović, kazao je da je rekonstrukcija prve faze Ulica Vasa Raičkovića izvršena u dužini od 240 metara, a širine osam metara.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close