MARKOVIĆ U ULCINJU: Vlada će i dalje pomagati da prebrodite krizu, ali morate iskoristiti sve potencijale - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ U ULCINJU: Vlada će i dalje pomagati da prebrodite krizu, ali morate iskoristiti sve potencijale

Predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je danas na kraju radne posjete Ulcinju da je ohrabren započetim infrastrukturnim projektima i unaprijeđenim hotelskim sadržajima, da će Vlada i dalje pomagati Ulcinju da prebrodi udarac zadat epidemijom koronavirusa, te da Ulcinj mora iskoristiti sve svoje potenacijale i nositi turistički razvoj Crne Gore i u narednim godinama.

„Tokom današnje posjete Ulcinju jasno sam se uvjerio kakav je težak udarac nanijela pandemija korona virusa našem turizmu. Nemoguće je bilo izbjeći ozbiljne posljedice koje je čitav svijet pretrpio ovih mjeseci, pa i one najrazvijenije turističke destinacije. Na današnji dan Ulcinj je ranijih godina bio prepun turista, a vidite kako danas izgleda šetalište pored Male plaže… Trpi dakle turizam, ali i poljoprivreda, trgovina, saobraćaj, trpi naravno i opštinski budžet, i u Vladi smo veoma svjesni da moramo iznalaziti načine za pomoć privrednicima i za funkcionisanje lokalne samouprave. Naša tri dosadašnja paketa finansijske pomoći idu u tom pravcu i vjerujem da smo u značajnoj mjeri ublažili posljedice smanjenih privrednih aktivnosti u prethodnih pola godine“ – kazao je na kraju posjete predsjednik Vlade.

Razvoj je najbolji odgovor na globalnu krizu

Premijer Duško Marković je ponovio i na kraju posjete jutrošnju poruku koju je uputio rukovodstvu opštine da ni jedno jedno gradilište ne smije biti zatvoreno jer je razvoj je najbolji odgovor na krizu izazvanu pandemijom koronavirusa.

Za potpuni oporavak trebaće i vrijeme, ali i nastavak investicionih aktivnosti ne čekajući da pandemija prodje. U tom smislu, ohrabruje me ono što sam danas vidio u Ulcinju, kada su u pitanju započeti infrastrukturni projekti, ali i unapređenje hotelskih sadržaja. Potpunom rekonstrukcijom hotela Penzijsko-invalidskog osiguranja stvorili smo kvalitetne uslove za boravak naših penzionera tokom cijele godine; a posebno me raduje što, bez obzira na vrijeme korona krize, kreće i izgradnja prvog hotelsko turističkog rizorta u zahvatu Velike plaže. Uz već zaokruženi rizort Karizma grupe, mijenja se i lice Velike Plaže, a nova Vlada će se fokusirati i za iznalaženje najboljeg rješenja za valorizaciju Ada Bojane“ – kazao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Obnovljeni Hotel PIO, koji je danas otvorio premijer, investicija je vrijedna 2,6 miliona eura.

Predsjednik Vlade je obišao i gradilište turističkog kompleksa na Velikoj plaži.

Zahvalnost privrednicima na podršci Vladi rezultatima koji su nesporni

Premijer je tokom radne posjete Ulcinju razgovarao i sa lokalnim privrednicima.

Izrazivši im zahvalnost za napore koje su ulagali sve vrijeme pandemije kao i na solidarnosti predsjednik Marković je posebno istakao važnu podršku privrede naporima Vlade tokom cijelog njenog mandata.

Premijer je istakao da nije izostao ni odgovor Vlade te da je u vrijeme pandemije 163.000 zaposlenih dobilo direktnu pomoć, a u tri mjeseca je samo na osnovu elektronske prijave za tri mjeseca podijeljeno 40 miliona eura podrške privredi.

Vlada podržava projekte ulcinjske poljoprivrede

Premijer Duško Marković je obišao i poljoprivredni kompleks kompanije Voli Šasu i saopštio da Vlada vidi ozbiljne potencijale za razvoj poljoprivrede u ulcinjskoj opštini.

„Proizvodi iz Ulcinja već su u značajnoj mjeri prisutni u našim trgovinama i Vlada će biti spremna da podrži takve projekte, kako bi se smanjivala uvozna zavisnost u odnosu na ono što i sami možemo da proizvedemo i kvalitetnije, i jeftinije“ – kazao je predsjednik Vlade.

I podrška Vlade i sopstveni potencijali

Premijer Duško Marković je na kraju posjete poručio Ulcinjanima da mogu i dalje računati na podršku Vlade.

„Vlada će i u narednom periodu iznalaziti načine da pomogne ovom gradu da prebrodi udarac krize zbog korona virusa, a svi zajedno moramo gledati u budućnost i ostvarivati viziju ubzanog razvoja ovog kraja. Ulcinj mora iskoristiti sve svoje potenacijale i nositi turistički razvoj Crne Gore i u godinama koje su pred nama“ – poručio je na kraju radne posjete Ulcinju predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

U radnoj posjeti Ulcinju je sa predsjednikom Vlade bio i ministar finansija Darko Radunović.

1 komentar

  1. I am often to blogging and that i really appreciate your posts. The article has truly peaks my interest. I’m going to bookmark your web blog and keep checking choosing info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com