“AKO UMREM POTPUNO VAS OSLOBAĐAM ODGOVORNOSTI” Amerikanci od Novaka traže da potpiše OVAJ formular ukoliko želi da igra

Teniski savez SAD preduzeo je sve mjere predostrožnosti kako bi se što bolje zaštitio i skinuo svaku odgovornost sa sebe pred početak US opena. Kao generalna proba pred ovaj Gren Slem biće održan Master u Sinsinatiju, samo nedjelju dana ranije, i upravo tu biće primijenjeno jedno bizarno pravilo koje je sve navijače, ali izgleda i tenisere ostavilo u čudu. Na društvenim mrežama procurio je papir, koji je jedan vid saglasnasti, koju će navodno svaki učesnik Mastersa u Sinsinatiju morati da potpiše ukoliko želi da učestvuje na turniru.

“Potpuno sam svjestan rizika ulaska u Nacionalni trening centar i kompleks Bili Džin King nacionalnog centra (itd.) tokom kovid-19 pandemije. Shvatam da postoji rizik zbog ulaska u kompleks i toga što sam okružen drugim ljudima tokom kovid-19 pandemije. Rizik uključuje, ali nije limitiran na, dobijanje kovida-19, respiratornih problema, smrt, širenje kovida-19 članovima porodice ili ukućanima, kao i bilo kome drugom koji može da se suoči sa pomenutim problemima. Takođe shvatam da poštovanje kovid-19 protokola neće eliminisati ovaj rizik, čak i uz socijalno distanciranje i druge bezbjednosne mjere u kompleksu. Sa ovim znanjem prihvatam da uđem u kompleks birajući da to uradim uprkos tome što može da bude opasno za moje zdravlje i zdravlje ljudi sa kojima budem u kontaktu. Prihvatam odgovornost za svaki rizik koji uključuje povredu, ozbiljno oboljenje i smrt koji mogu da se dese meni ili drugima koji budu u kontaktu sa mnom, a rezultat su mog boravka u kompleksu i nastali su zbog nemarnosti Nacionalnog trening centra ili bilo kog drugog razloga. Sa punim razumijevanjem shvatam da je ovo odricanje odgovornosti i saglasan sam sa tim da važi zauvijek. Ova forma odricanja je obavezujuća za: mene, članove moje porodice i supružnika ukoliko budem živ, to jest moje nasljednike i lične zastupnike ukoliko budem mrtav”, navodi se, pored ostalog, u “procurelom” formularu.

Kada se ovaj formular pojavio u javnosti pojavili su se i razni komentari, za ali i protiv ovog bizarnog pravila.

Pojedini su izjavili kako ovo nije ništa novo i kako je to formular koji je oduvijek postojao, ali to je do sada bila samo formalnost, dok je ova situacija sa koronom dovela do toga da se samo sve detaljno ispituje i proučava.

Ovaj formular sigurno neće potpisati Rafael Nadal, Rodžer Federer, Sten Vavrinka i mnogi drugi koji ni neće igrati na US openu, a još uvijek se čeka odluka Novaka Đokovića.

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close