CnB ODGOVORILO DAVIDOVIĆU: Uništili ste turizam zbog izbora, otvarate granice samo zbog glasanja - Volim Podgoricu

CnB ODGOVORILO DAVIDOVIĆU: Uništili ste turizam zbog izbora, otvarate granice samo zbog glasanja

“Navikli smo na neistine kada je riječ o Vladi Crne Gore, pošto ih plasiraju svakodnevno, ali nas je, ipak, malo neprijatno iznenadila reakcija Damira Davidovića, koji je do sada uvjek držao nivo javne komunikacije” – saopštio je Mileta Radovanić, kandidat za poslanika koalicije Crno na bijelo.

“Znali smo i ranije da MORT ne preduzima ništa da spasi makar djelić sezone, ali ovo je već previše neozbiljno čak i za ministarstvo bez ministra. O čemu zapravo priča Davidović i je li uopšte svjestan svojih riječi? Zar ne vidi da su svi u regionu daleko ispred nas? Kako je moguće da smo od “corona free” destinacije došli do toga da imamo više korone nego u mnogim zemljama regiona, a da smo sa druge strane najamanje prihodovali od turizma? Ko je zato kriv? Jesu li građani? Kako je moguće da u regionu ima turista i korone, a kod nas samo korone?”- saopštio je Radovanić.

On je konstaovao da je u Hrvatskoj, BiH kao i u Albaniji, sezona u jeku, za razliku od Crne Gore, te da nam je Vlada izgubila milijardu eura svojim katastrofalnim odlukama, kao i da su potpuno promašili sve projekcije.

“Vladi je izgovor da je Hrvatska u EU, a mi vas pitamo jesu li Bosna i Hercegovina i Albanija u EU? Ima li u tim zemljama korone? Pa vi ste nas do prije dvadesetak dana ubjedjivali da treba da budemo optimisti. Podsjetićemo vas da smo upravo mi predložili brojne mjere za spasavanje turističke privrede, kao i brendiranje države kao “corona free” destinacije. Takođe, aktivno smo lobirali i da uđemo u turistički koridor. A vi ste uz pomoć NKT-a sve to upropastili. Bilo je jasno da smo ovu sezoni mogli djelimično spasiti gostima iz regiona, a i to smo govorili još u junu mjesecu. Ali vas očigledno ne interesuje turizam, nego glasovi. To je poražavajuća činjenica za sve ugostitelje i turističke uposlenike u Crnoj Gori” – ističe Radovnić ispred koalicije Crno na bijelo.

Ipak, kako tvrdi, „najsmješnije je što je Davidović rekao kako je navodna pomoć privredi čak 1,5 milijardi eura.

“Smatrali smo vas za ozbiljnog čovjeka, ali nakon ovoga moramo da se zamislimo. Možda je to razlog zašto vas niko mjesecima nije predložio za ministra. O kakvim milijardama vi govorite? O onima što ste pobrojali u brošuri kao treći paket mjera, a koje su se čekale mjesecima. Tamo ste popisali brojne fiktivne stavke koje će navodno doći za nekih 4 godine, dok se turistička i mala privreda danas u cjelosti guše. ” – naglasio je Radovanić.

On upozorava da je turisticka sezona žrtvovana zbog izbora, a da je najmjera Vlade da granice otvori sada da bi ljudi mogli da dođu da glasaju.

“To je vrhunac licemjerja. Ali nema više neznavenih. Građani su shvatili šta se iza brda valja. Na poražavajući način završavate svoju misiju.” – zaključio je Radovanić.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com