ĐUKANOVIĆ: Mladi da vjeruju u sebe i da poštuju svoju državu

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović održao je sastanak sa grupom društveno odgovornih omladinskih aktivista i profesionalaca. Razgovarali su o različitim aspektima omladinske politike, s ciljem njenog unapređenja u narednom periodu.

Đukanović je upoznao prisutne s napretkom Crne Gore i istakao da je politika vladajuće koalicije posvećena unapređenju politika mladih u društvu, prvenstveno stvaranju povoljnijih uslova za njihovo kvalitetno školovanje, radni angažman i politički aktivizam. Takođe, ukazao je na neophodnost jasne vizije za ozbiljnije bavljenje politikom, kao i stalno snaženje kapaciteta da bi se ona ostvarivala. Upravo zato je važna konstantna okrenutost mladima u svakoj odgovornoj politici.

“Naša vizija je Crna Gora kao dio zapadnog sistema vrijednosti u kojoj građani žive evropskim standardom života”, rekao je Đukanović dodajući da su za mlade ljude najvažnije tri stvari.

Kako je kazao to je prije svega vjera u sebe, odnosno vjera i poštovanje prema državi.

Vjera u sebe, kazao je on, ne smije se deformisati u pretencioznost i indolentnost, ona mora biti proizvod konstantnog rada i stalnog napredovanja.

Navodeći da je druga ključna stvar cjeloživotno kontinuirano obrazovanje i razumijevanje da svakog dana tokom života se mora raditi na daljem unapređenju sopstvenih kapaciteta.

Treća stvar koju je savjetovao jeste pripadanje univerzalnim, neprolaznim, vanvremenskim vrijednostima koje su i danas podudarne s tradicionalnim crnogorskim prepoznatljivim obilježjima – slobodarstvom i antifašizmom.

Nakon uvodnog izlaganja Đukanović je odgovarao na pitanja i teme koje su bile od interesa za učesnike skupa. U tom kontekstu, razgovarano je o tzv. odlivu mozgova, životnoj sredini, crnogorskim studentima u inostranstvu, obrazovnom sistemu, ljudskim pravima, nasilju u školama, omladinskim politikama.

Đukanović je najavio da će dio njegovih daljih aktivnosti tokom predizborne kampanje biti takođe usmjeren prema mladim ljudima, prevashodno u saradnji sa savjetima mladih u okviru opštinskih odbora DPS, koji svojim aktivizmom predstavljaju primjer kako se može doprinijeti razvoju izbornog programa DPS-a, a samim tim i razvoju svoje zajednice i društva.

Sastanak je održan uz puno poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close