Objavljen Naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole: Ukupno 2031 mjesta

Ministarstvo prosvjete objavilo je Naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole za školsku 2020/21. godinu, a ukupan broj mjesta u ovom upisnom roku je 2031. Prijava se vrši elektronski, putem portala www.upisi.edu.me od 14. do 17. avgusta 2020. godine.
U svim opštinama mjesta ima za sve učenike koji su završili osnovnu školu, a od ukupnog broja mjesta u ovom roku, na programima u trogodišnjem trajanju ima 635 mjesta, na programima u četvorogodišnjem trajanju 859 mjesta, a u gimnazijama 506 mjesta.

Za učenike koji žele da se obrazuju po programima iz oblasti muzičke umjetnosti broj mjesta je 31.
U toku trajanja roka za podnošenje prijava za upis u školu, komisija je dužna da svakog dana u 16 sati objavi ažuriranu rang listu kandidata, prijavljenih do 15 sati toga dana. Rang lista se objavljuje sajtu ili oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima koji se vrednuju za upis i ostvareni ukupan broj bodova.
Konačna rang lista kandidata za upis u školu objavljuje se na oglasnoj tabli škole
najkasnije do 19. avgusta.
Nakon objavljivanja rang liste, prilikom upisa, učenici podnose školi originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju, u rokovima
koje odredi škola.
U junskom roku u prvi razred srednje škole upisano je 6302 učenika. U obrazovne programe gimnazije upisano je 1928 učenika, u obrazovne programe stručnih škola u četvorogodišnjem trajanju 3174 učenika, a u programe u trogodišnjem trajanju upisano je 1200 učenika.
Konkurs je objavljen na vebsajtu Ministarstva prosvjete.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close