CEDEM: Krivokapić najpopularniji političar, prati ga Đukanović, DPS ima 35,3 odsto - Volim Podgoricu

CEDEM: Krivokapić najpopularniji političar, prati ga Đukanović, DPS ima 35,3 odsto

Demokratska partija socijalista ima rejting od 35,3, koalicija Za budućnost Crne Gore 24,7, a Mir je naša nacija 16,5, pokazalo je istraživanje koje je predstavio CEDEM.

Crno na bijelo ima 6,6, Mi odlučujemo dosljedno 5,3, Ispravno – Rafet Husović 4,8, a Jaka Crna Gora 4,2.

Prognoza izlaznosti na predstojećim parlamentarnim izborima je 66 odsto.

Istraživanje je pokazalo da je najbolje ocijenjeni političar nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić, na drugom mjestu je predsjednik Crne Gore Milo Đukanovićpremijer i nosilac liste DPS-aDuško Marković je na trećem, a predsjednik Demokrata Aleksa Bečić na četvrtom mjestu.

Direktorka CEDEM-a Milena Bešić rekla je da rezultati ovog istraživanja ne predstavljaju prognozu izbornog rezultata, već isključivo stav građana u ovom trenutku.

Programski menadžer CEDEM-a Marko Pejović je rekao da se smanjuje se povjerenje građana u političke institucije.

”Iako je Zdravko Krivokapić najbolje ocijenjen političar, ocjenjivao ga je značajno manji broj građana nego ostale političare”, naveo je Pejović’

Istraživanje je pokazalo da je veći broj građana nezadovoljan je radom Vlade Duška Markovića.

Istraživanje je sprovodeno u periodu od 5. do 12. avgusta 2020. godine, a njime je bilo obuhvaćeno 1.037 građana.

Iz CEDEM-a su rekli da su istraživanje radili standardnom metodologijom koja podrazumijeva anketiranje licem u lice.

U CEDEM-u tvrde da su tokom ispitivanja poštovane sve preporuke NKT-a, uz korištenje rukavica, maski, srestava za dezinfekciju. Ankete su, u onim domaćinstvima koja su uzorkovana, dostavljene ispred vrata i poslije određenog perioda, preuzimane.

Prognoza izbornog rezlutata koaliciji “Odlučno za Crnu Goru DPS” daje šanse između 32,4 i 38,2 % dok koalicija “Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić”, po ovom istraživanju može osvojiti između 22,1 i 27,3 odsto glasova.

Koalicija “Mir je naša nacija Aleksa Bečić” može dobiti između 14,2 i 18,7 odsto glasova,  a “Crno na bijelo Dritan Abazović” između 5,1 i 8,1 odsto glasova.

Kada je u pitanju rad Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, svega 11, 8 odsto samtra da ovo tijelo radi “veoma dobro”, 24,2 odsto da radi “uglavnom dobro”, a 22 odsto da radi “uglavnom loše”.

“Ja sam učestvovala u dijelu tog procesa, koliko smo bili pozvani. Inicijalno samo bili spremni da ukoliko NKT sa DIK kao jedine relevantne odgovorne institucije daju preporuku da prikupljanje potpisa od vrata do vrata bude preporučeno kao nepoželjno, ni mi ne radimo istraživanje. Međutim, sve što su bie preporučene mjere, ispoštovali smo, anketari nisu ulazili u domaćinstva. Naši anketari su građani tih opština, imamo široku mrežu ljudu, u svakoj opštini imamo saradnika”, kazala je Bešić.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com