Abazović odgovorio Đukanoviću: Recite ko je uzeo pare za Možuru ? - Volim Podgoricu

Abazović odgovorio Đukanoviću: Recite ko je uzeo pare za Možuru ?

Lider Građanskog pokreta URA i  liste koalicije Crno na bijelo dr Dritan Abazović odgovorio je na nedavno saopštenje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića o aferi Možura.

,,Gospodine Đukanoviću, prekinuli ste ćutanje i, sasvim očekivano, priznali da ste kao bivši premijer znali da su vladini organi dali saglasnost nekvalifikovanom of-šor posredniku da preuzme i preproda uz multi-milionsku proviziju koncesiju za Možuru, jer je to objavljeno u Službenom listu. Time ste, međutim, teško optužili ministarku Dragicu Sekulić da je slagala da Ministarstvo ekonomije nije dalo takvu saglasnost, kao i druga ministarstva i organe koji se, s tim u vezi, pominju u objavljenim vladinim dokumentima, kao što su Ministarstvo finansija i Poreska uprava“, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, Đukanović je i samog sebe optužio izjavom da nije “našao za shodno da reaguje”. ,,U svojstvu premijera odgovornog za sve odluke vlade bili ste dužni da spriječite očiglednu korupciju, ako niste u njoj lično učestvovali, u šta je, s obzirom na to da Vas dobro poznajemo, teško povjerovati.  Tvrdnjom da je “sve urađeno besprekorno zakonito” vrijeđate inteligenciju građana i Evropsku uniju, koja insistira da se hitno riješi ovaj slučaj flagrantne korupcije za koji su osumnjičeni i najviši funkcioneri Malte“, istakao je lider GP URA.

On se osvrnuo i na Đukanovićeve riječi da država “nije ništa izgubila u tom poslu, nego je čak na dobitku jer se radi o vrijednoj investiciji“.

,,Mi Vam na to odgovaramo da je to drska laž, jer su previsokom cijenom koju će platiti za struju iz Možure građani oštećeni za 115 miliona eura, koje će koncesionar uknjižiti kao ekstra profit“.

Abazović navodi da je Đukanović izrekao notornu neistinu da je opozicija izmislila aferu koja trese i Evropu, jer je nju pokrenulo ubistvo novinarke Dafne Galicie i naknadno otkriće međunarodnog tima istraživačkih novinara da je ono povezano sa projektom. ,,Branite državu, ali ne sumnjamo mi u neke anonimne državne činovnike već u Vas lično, zbog funkcije koju ste obavljali, a posebno jer se Vi i Vaši poslovni ortaci, kao što je Petros Statis, pominjete u dokumentima i iskazima istraživačkih novinara. Ne možete Vi kao odgovorno lice, nikog da oslobođate odgovornosti za teški kriminal. To može samo nezavisni sud u slobodnoj Crnoj Gori, pošto Vama građani presude 30. avgusta. Zato vam preporučujemo, olakšajte situaciju sebi i svojim saradnicima i recite ko je uzeo pare za Možuru“, zaključio je Abazović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com