PRONAĐENO MRTVO NOVOROĐENČE: Majci bebe se bore za život - Volim Podgoricu

PRONAĐENO MRTVO NOVOROĐENČE: Majci bebe se bore za život

Pljevaljsko tužilaštvo ispituje uzrok smrti novorođenčeta koje je pronađeno prije tri dana. U samom tužilaštvu osim potvrde da je tijelo bebe poslato na obdukciju, druge detalje ne žele da otkriju, piše Dan.

“U Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima formiran je predmet povodom pronalaska tijela bebe, 11.8.2020. godine. Tijelo bebe je poslato na obdukciju, a u toku je prikupljanje svih podataka i informacija neophodnih za donošenje odluke da li u radnjama bilo kog lica ima elemenata nekog od krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti”, naveli su.

Iz pljevaljskog tužilaštva, za Dan, u ovoj fazi postupka nijesu mogli saopštiti više detalja o događaju.

Međutim, taj list nezvanično saznaje da je prije nekoliko dana u pljevaljsko porodilište primljena žena u izuzetno teškom stanju. Odmah po njenom prijemu, ljekari su konstatovali da je njeno zdravstveno stanje veoma ozbiljno, da je u međuvremenu izgubila velike količine krvi i u dužem periodu bila je bez svijesti. Nakon ukazane pomoći i upućivanjem na dalje liječenje ljekari su posumnjali da je pomenuta pacijentkinja prije toga imala spontani ili redovni porođaj. Slučaj je prijavljen policiji, koja je potom pronašla tijelo bebe.

U određenom momentu, prema nezvaničnim saznanjima, posumnjalo se da je porodilja oboljela od koronavirusa jer se nalazila u izuzetno teškom stanju. Zbog te sumnje testirano je medicinsko osoblje pljevaljskog porodilišta, ali se kasnije ispostavilo da su im nalazi negativni i da ovaj slučaj nije imao nikakve veze sa koronom.

U pljevaljskoj bolnici oko samog slučaja mrtve bebe niko ništa ne želi da kaže. Svi su saglasni u ocjeni da je o svemu prerano govoriti, posebno što još nijesu poznati rezultati obdukcije, a i majka djeteta je još u veoma lošem zdravstvenom stanju. Ljekari koji su bliže upućeni u ovaj slučaj, nijesu željeli davati bilo kakve komentare niti detalje koji će u narednom periodu najvjerovatnije biti predmet tužilačke istrage.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com