Miloš Marović od sjutra SLOBODAN čovjek, može da dođe u Crnu Goru

Sin bivšeg predsjednika Državne zajednice Srbija i Crna Gora i bivšeg visokog funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, od sjutra više nije na potjernici koju je za njim raspisala Crna Gora.

Apsolutna zastarjelost izvršenja dvanaestomjesečne kazne zatvora nastupiće 16. septembra.

Podsjetimo, Miloš Marović je osuđen na godinu dana zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 385.000 eura, nakon što je priznao da je dio kriminalne grupe koja je odgovorna za pronevjere oko prodaje 27.000 kvadrata opštinske zemlje u industrijskoj zoni Jaza, čime je opštinska kasa Budve oštećena za 1,4 miliona eura.

Marović je novčanu kaznu isplatio, ali u zatvor nije išao jer je 2016. godine, prije izricanja presude, pobjegao u Beograd, gdje i dalje živi.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, rekao je za “Vijesti” da je Specijalno državno tužilaštvo uradilo sve da Miloša Marovića privede pred lice pravde.

“Kada je u pitanju krivično procesuiranje Miloša Marovića, Specijalno državno tužilaštvo uradilo je sve što je u njegovoj nadležnosti, a što radi i prema svim učiniocima krivičnog djela – počev od izviđaja, prikupljanja dokaza, do optužnice i u ovom slučaju potpisivanja sporazuma o priznanju krivice, koji je potvrdio Viši sud. Nakon toga nadležni Osnovni sud formirao je predmet za izvršenje krivične sankcije, do koje nije došlo, jer je on napustio Crnu Goru”, rekao je Katnić.

Glavni specijalni tužilac je dodao i da je Ministarstvo pravde više puta slalo zamolnice za izručenje Marovića i njegovog oca Svetozara Marovića, ali da do toga nikada nije došlo.

 

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close