BIJELO POLJE: Građani moraju shvatiti ozbiljnost situacije, od sjutra pojačane kontrole - Volim Podgoricu

BIJELO POLJE: Građani moraju shvatiti ozbiljnost situacije, od sjutra pojačane kontrole

U Bijelom Polju aktivno je 217 slučajeva infekcije korona virusom, dok je od posljedica virusa preminulo 16 osoba, podaci su koji zabrinjavaju i ukazuju da je epidemiološka situacija u našoj opštini zabrinjavajuća.

Tim povodom, danas je održan zajednički sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i Mini štaba za inspekcijsku kontrolu sprovođenja mjera NKT-a, na kojem je konstatovano da građani moraju shvatiti ozbiljnost situacije u kojoj se Bijelo Polje nalazi, kao i da će sve inspekcijske službe kažnjavati sve koji ne budu poštovali mjere NKT-a, navodi se u saopštenju.

Pored pojačanih kontrola poštovanja mjera, na sastanku je izražena zabrinutost što Opšta bolnica u Bijelom Polju više nije čista bolnica, što će dodatno usložiti epidemiološku situaciju, zbog čega je veoma važno da građani koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru, kao i u vozilima javnog prevoza.

“Privredna društva, druga pravna lica i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost obavezni su da rad organizuju u skladu sa ranije saopštenim preporukama Instituta za javno zdravlje, odnosno da obezbijede redovno održavanje higijene i dezinfekciju zajedničkih prostorija, mobilijara, opreme, kao i fizičke distance između gostiju, to jest stolova za kojima gosti sjede”, kaže se iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

I privredna društva i preduzetnici koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama obavezni su da rad organizuju na način da u objektu u isto vrijeme može da boravi jedna osoba na 10 m², ali ne više od njih 20, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između korisnika usluga i da obezbijede poštovanje drugih mjera, u skladu sa uputstvom IJZ.

“Takođe, još jednom se apeluje na građane da je organizacija svadbi zabranjena, te da će u narednom periodu Komunalna policija u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje kontrolisati poštovanje mjera. Takođe biće kontrolisano poštovanje mjere koje se odnosi na zabranu primanje saučešća u kapelama i gasulhanama, kako u gradskim tako i na seoskim područjima”, navodi se u saopštenju.

 

2 komentara

  1. That is the excellent mindset, however is just not create any kind of sence whatsoever talking about that will mather. Just about any method thank you as well as i’d aim to share a person’s post towards delicius but it surely looks like it’s an issue using your sites on earth do you i highly recommend you recheck the idea. thanks yet again.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com