U Plavu na novi koronavirus POZITIVNO 10 medicinara - Volim Podgoricu

U Plavu na novi koronavirus POZITIVNO 10 medicinara

Deset zaposlenih u plavskom Domu zdravlja pozitivno je na novi koronavirus i čekaju duple negativne testove kako bi mogli da se vrate na posao.

Direktor te ustanove Omer Šahmanović “Vijestima” je kazao da su među inficiranima tri doktora, pet medicinskih tehničara i dva nemedicinska radnika. U tom Domu zdravlja za sada nemaju ispomoć iz drugih medicinskih ustanova, ali njihov kadar, prema riječima Šahmanovića, funkcioniše na zavidnom nivou.

“Naše osoblje na teritoriji Plava, Gusinja i Murine funkcioniše redovno i ažurno obavlja zadatke i maksimalno se poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Ministarstva zdravlja”, kazao je on.

Šahmanović je rekao da je u Plavu u ponedjeljak bilo 59 inficiranih i 25 izliječenih, dok je od kovida-19 preminulo šest osoba. U Gusinju su od posljedica novog koronavirusa preminule četiri osobe, zaraženih je 10, dok se 21 osoba izliječila.

Prema jučerašnjoj statistici Instituta za javno zdravlje (IJZ), u Plavu su aktivna 43 slučaja novog koronavirusa, a u Gusinju devet. Naznačeno je da je prikaz oboljelih i oporavljenih po opštinama podložan promjeni, jer se inicijalne prijave koje pristižu u tu IJZ obrađuju po uputnoj ustanovi koja često pokriva teritoriju više gradova, pa podaci često ne odražavaju pravo stanje na terenu.

Šahmanović je kazao da patronaža Doma zdravlja daje kovid terapiju pacijentima u kućnim uslovima. Takvih pacijenata je po dva u Plavu I Murini, a jedan u Gusinju.

“Ostali medicinski kadar radi punom parom, nemamo drugih problema i uskoro očekujemo povratak preostalih zaposlenih”, saopštio je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com