IZ TREĆE U PRVU: Podgorički vatrogasci do jutra gasili požar na Smokovcu, bez odmora nastavljaju borbu - Volim Podgoricu

IZ TREĆE U PRVU: Podgorički vatrogasci do jutra gasili požar na Smokovcu, bez odmora nastavljaju borbu

"Nema spavanja, spavaćemo kada ugasimo požare. Upravo smo napravili strategiju za potpuno gašenje požara na Smokovcu, teren je nepristupačan, neke kuće još uvijek mogu biti ugrožene. Pokušaćemo na određenim mjestima da prekinemo požar, nadam se da ćemo uspjeti u narednih sat ili dva", kazao je Janković za VOP. 

Podgorički vatrogasci, sa deset vozila, su do jutros gasili veliki požar na Smokovcu koji je prijetio da ugrozi kuće, i uspjeli da ga lokalizuju uz pomoć mještana, a nakon kratke pauze, bez odmora i spavanja, ponovo su krenuli na lice mjesta kako bi požar u cjelosti ugasili.

Ovo je za VOP potvrdio prvi čovjek podgoričkih vatrogasaca Goran Janković.

“Nema spavanja, spavaćemo kada ugasimo požare. Upravo smo napravili strategiju za potpuno gašenje požara na Smokovcu, teren je nepristupačan, neke kuće još uvijek mogu biti ugrožene. Pokušaćemo na određenim mjestima da prekinemo požar, nadam se da ćemo uspjeti u narednih sat ili dva”, kazao je Janković za VOP.

On je kazao i da je požar u Kučima još uvijek aktivan i da je jedna vatrogasna ekipa na terenu i prati i kontroliše požar.

Da su podgorički vatrogasci, svi do jednog, dali sve da ugase požar koji je prijetio kućama i mještanima, govori i situacija da su sinoć jedva stigli da nam kažu da su “u velikom poslu”.

Naime Portal Volim Podgoricu je sinoć kontaktirao vatrogasnu službu, nakon što smo od mještana dobili informacije o razmjerama požara, ali je naš sagovornik jedva uspio kratko da nam kaže da su “svi na terenu” i da su “za sada kuće bezbjedne”.

PODGORICA: Veliki požar na Zlatici, vatrogasci na terenu

Foto GG

Zbog velikog požrtvovanja i napora prilikom gašenja požara na Smokovcu i Glavni grad je danas uputio zahvalnost svim pripadnicima Službe zaštite i spašavanja koji su po ko zna koji put profesionalno odgovorili još jednom velikom izazovu i u najkraćem roku po veoma teškim vremenskim uslovima uspjeli da lokalizuju požar i tako spriječe njegovo širenje i veće posljedice.

“Pripadnici Službe zaštite su još jednom pokazali da su s pravom tihi heroji naše društvene zajednice, koji gotovo svakodnevno rizikuju sopstvene živote kako bi sačuvali građane i njihovu imovinu”, kaže se u saopštenju.

Oni su kazali i da posebnu zahvalnost upućuju i sugrađanima na iskazanoj solidarnosti i društvenoj odgovornosti koji su se u velikom broju odazvali i aktivno učestvovali u gašenju požara čime su dali veliki doprinos da se požar stavi pod kontrolu.

Foto GG

“Podsjećamo, dana 17.09. je došlo do požara u rejonu Smokovca, a usljed dejstva jakog vjetra došlo je do širenja fronta požara na većoj površini i ugrožavanja većeg broja stambenih objekata. Na lice mjesta je upućeno 10 vozila sa pratećim posadama. Spaseni su objekti na zaseocima Kunj i Kupusci. Požar je stavljen pod pod kontrolu u ranim jutarnjim časovima, ali još uvijek postoji opasnost od aktiviranja usled jakog vjetra. U istom periodu došlo je do požara u Kučima i to u selima Momče i Gradjen gdje su upućena 2 vozila kada je uspješno izvršena odbrana kuća i pomoćnih objekata. Požar u Kučima je i dalje aktivan ali nema ugroženih objekata. Ekipe Službe zaštite su na terenu i prate razvoj situacije”, kaže se u saopštenju.

V.M.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com