POBJEGAO VUK ACA NOVOVIĆA U TOLOŠIMA: Šinteri ga uhvatili i vratili u kavez - Volim Podgoricu

POBJEGAO VUK ACA NOVOVIĆA U TOLOŠIMA: Šinteri ga uhvatili i vratili u kavez

Nesvakidašnja potjera u podgoričkom naselju Tološi je završena – šinterska služba je oko 21 čas uhvatila vuka koji je pobjegao iz zoo-kazamata Aca Novovića, gdje godinama živi čopor zvijeri.

Vuk je, kako se pretpostavlja, iz dvorišta Novovića pobjegao oko 17 časova, a potom su ga mještani u nekoliko navrata vidjeli i pokušavali da ga zaustave u Dalmatinskoj ulici, te ulicama Ratka Đurovića i Boška Buhe…

Novović godinama drži više od 20 vukova u zatočeništvu, u naselju Tološi, a do sada mu niko nije zabranio neobičan hobi uprkos tome što nema dozvolu za držanje…

On je prije nekoliko godina najavljivao da će izgraditi nešto nalik zoo-vrtu i da će vukove premjestiti, ali se to nije desilo.

Zbog toga što drži vukove u naseljenom mestu i u blizini njihovih kuća, više puta su negodovale i komšije.

“Mi godinama živimo pored tog čopora. Navikli smo se na urlanje i zvukove, posebno je to izraženo popodne kada je vrijeme da se hrane životinje. Strepjeli smo da će se ovo dogoditi”, kazala je žena, koja živi u blizini.

Podgoričanin vukove drži 35 godina, kada je nabavio prvo mladunče.

On je ranije tvrdio da su vukovi u njegovim kavezima četvrta generacija, te da su uzgajani u pitomim uslovima, te da nijedan nije direktno iz prirode.

Prema Zakonu o zaštiti prirode, svi koji nabave divlje životinje koje namjeravaju da drže u zatočeništvu, u obavezi su da podnesu zahtjev za izdavanje dozvole i da o tome obavijeste nadležne, u roku od 30 dana od dana pribavljanja životinje.

U suprotnom, rizikuju novčanu kaznu od 2.000 do 40.000 eura za pravno, odnosno 250 do 2.000 eura, za fizičko lice.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com