PRELEVIĆ ZA VOP: Studentski i đački domovi spremni i bezbjedni, nema mjesta panici

Kako bi sve mjere bile ispoštovane, i kako bi đaci i studenti bili sigurni u svojim domovima, sprovodi se i mjerenje temperature na recepciji zaposlenim i korisnicima doma digitalnim termometrima, ističe Prelević

JU Dom učenika i studenata Podgorica ponovo je otvorio svoja vrata za sve učenike i studente koji se prijave na Konkurs i ispune potrebne uslove.

Epidemija koronavirusa pripreme oko otvaranja domova dodatno je otežala, te se i uprava našla pred  velikim izazovom kako organizovati useljavanje uz poštovanje svih mjera prevencije.

Rukovodilac tehničkog sektora JU Dom učenika i studenata Podgorica, Predrag Prelević, kazao je za VOP da je higijena održavanja zajedničkih prostora, hodnika, recepcija i smještajnog dijela ove godine posebno pojačana u skladu sa mjerama Instituta za javno zdravlje, pa se sve prostorije u toku dana dva puta detaljno čiste.

“Posebnu pažnju obratili smo na dezinfekciju dodirnih površina (kvake, prekidači, rukohvati, ručke u toaletu I sl.) i tretiramo ih više puta dnevno. Više puta prije i tokom smještaja studenata vršena je dezinfekcija zajedničkih prostora i recepcija”, objašnjava Prelević za VOP.

Prelević dodaje i da se ispred ulaza na svakoj recepciji objekta je postavlja dezo barijera, a da je u svakom recepcijskom prostoru je postavljeno sredstvo za obaveznu dezinfekciju ruku.

“Postavljene su trake za obavezno držanje distance od 2 metra. Na recepcijskom pultu je postavljena fizička zaštita u vidu pleksiglas table sa šalterom za onemogućavanje prenosa virusa prilikom kontakta izmedju recepcionera i studenta, svaki recepcioner na recepciji nosi zastitnu masku i vizir, kao i radnici na higijeni i radnici održavanja nose i zaštitne maske”.

Kako bi sve mjere bile ispoštovane, i kako bi đaci i studenti bili sigurni u svojim domovima, sprovodi se i mjerenje temperature na recepciji zaposlenim i korisnicima doma digitalnim termometrima, ističe Prelević.

Prehrana u menzi će se, ove studentske godine, obavljati na malo drugačiji način, jer je restoranski prostor podešen da ispunjava sve mjere zaštite.

“Stolovi su postavljeni na rastojanju dva metra i dodatno su postavljene pleksiglas zaštitne pregrade na mjestima predavanja posuđa, ostalo je sve isto kao na svakoj recepciji”, navodi on.

Prelević tvrdi i da nema mjesta panici jer je nabavljeno dovoljno sredstava za higijenu i održavanje mjera zaštite uz pomoć resornog ministarstva, a da u domu nema zaraženih đaka i studenata.

Jedna od stanovnica studentskog doma, kazala je redakciji portala “Volim Podgoricu” da nema strah od zaraze jer se sve mjere zaštite principijelno poštuju.

“Nekoliko puta dnevno se dezinfikuju i čiste zajedničke prostorije, oni predmeti koje svi dodirujemo poput kvaka i držača se posebno tretiraju. Nema odstupanja od mjera zaštite ni po jednom osnovu. Svi se trude da maksimalno budemo sigurni ovdje”

Stanovnica doma dodaje i da je disciplina studenata i đaka koji borave u domovima, kao i lična higijena od presudnog značaja da bi se spriječilo širenje koronavirusa.

“Svi moramo dati sve od sebe da poštujemo sve mjere zaštite i tako pomognemo i sebi i drugima u čuvanju našeg zdravlja”, zaključuje ona.

A.Kovačević

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close