Preminuo Vinston Grum, autor romana Forest Gamp - Volim Podgoricu

Preminuo Vinston Grum, autor romana Forest Gamp

Vinston Grum autor romana Forest Gamp po kome je napravljen istoimeni film koji je osvojio šest Oskara, umro je danas u 78. godini, saopštila je gradonačelnica grada u američkoj državi Alabama gdje je živio.

„Sa velikom tugom vam javljam da je umro naš prijatelj Vinston Grum. Grad Ferhoup je danas izgubio jednog kultnog autora“, napisala je sinoć na svom Fejsbuku gradonačelnica Karin Vilson.

Rođen 1943. u glavnom gradu SAD Vašingtonu Grum je odrastao u Alabami, učestvovao u ratu u Vijetnamu, i ubacio je mnogo elemenata iz svog sopstvenog života u svoj lik Forest Gampa.

Knjiga Forest Gamp koja je izašla 1986. nije imala veliki komercijalni uspijeh do ogromnog uspijeha filmske adaptacije 1994. u kojoj lik Gampa tumači glumac Tom Henks, i koja je osvojila šest Oskara.

Ukupno je prodato oko 1,7 milion primjeraka knjige.

„Tužno da čujemo da je Alabama izgubila jednog od svojih najtalentovanijih pisaca“, napisala je na Tviteru guvernerka Alabame Kej Ajvi.

Vinston Grum je takođe napisao jedan nastavak Forest Gampa i dvije knjige recepata o omiljenoj hrani svog lika, čokoladi i račićima.

(Beta)

2 komentara

  1. cheers for such a great blog. Where else could anyone get that kind of info written in such a perfect way? I have a presentation that I am presently working on, and I have been on the look out for such info.

  2. Someone essentially assist to make critically articles I’d state. That is the first time I frequented your web page and to this point? I surprised with the analysis you made to create this actual submit amazing. Magnificent process!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com