DRAMATIČNO: Veliki požar sa Žabljaka Crnojevića stigao do Dodoša - Volim Podgoricu

DRAMATIČNO: Veliki požar sa Žabljaka Crnojevića stigao do Dodoša

Veliki požar koji je zahvatio područje Žabljaka Crnojevića proširio se na teritoriju Dodoša. Vatra se trenutno širi po nepristupačnom terenu, kazao je za RTV Cetinje komandir Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje Peđa Moštrokol.

Riječ je o jezerskom polju čije zemljište je vlažno pa kamionima ne možemo prići vatri. Taj dio mora da odgori a mi intervenišemo na mjestima kojima možemo pristupiti – objasnio je Moštrokol.

U gašenju požara trenutno učestvuju dvije ekipe vatrogasaca.

Naša je procjena da nije potrebno angažovati protivpožarne avione Direktorata za vanredne situacije MUP-a. Vidljivost je, zbog velikog dima, veoma slaba – kazao je Moštrokol.

Za sada je, prema njegovim riječima, ugroženo sakupljeno sijeno, dok su objekti na području Dodoša bezbjedni.

Prema podacima MUP-a u Crnoj Gori je za dva dana izbilo 56 požara na primorju i u centralnom dijelu.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a još jednom je pozvao građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara odnosno daju doprinos očuvanju i svoje i tuđe imovine i životne sredine.

Iako će meteorološka situacija u narednim danima biti nešto povoljnija, potpuna opasnost od požara nije prošla. Zbog toga je važno napomenuti da će svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku, a od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja nerijetko izaziva ozbiljne posljedice na šumski ekosistem – zaključuje se saopštenju MUP-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com