MEDENICA ČESTITALA BEČIĆU: Nadam se da ćete parlamentu donijeti mudrost - Volim Podgoricu

MEDENICA ČESTITALA BEČIĆU: Nadam se da ćete parlamentu donijeti mudrost

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, čestitala je Aleksi Bečiću na izboru za predsjednika Parlamenta, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

“Poštovani gospodine Bečiću, Čestitam Vam na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore i upućujem želje za uspješnim vršenjem uvažene dužnosti. Nadam se da ćete crnogorskom parlamentu donijeti mudrost, interes za sprovođenjem demokratskih procesa u društvu, kao i spremnost za primjenu započetih reformi u oblasti evropskih integracija”, navodi se u čestitci.

Ona je dodala da vjeruje da će “Bečić biti promoter sistema ustavne podjele vlasti u Crnoj Gori, u kojem je sudska vlast samostalna i nezavisna, lišena uticaja zakonodavne i izvršne vlasti”.

“Očekujem da će sve tri vlasti držati svaku odgovornom u interesu društva kao cjeline i međusobno sarađivati, pogotovo imajući u vidu da se sudstvo stara da zakoni budu u skladu sa svim relevantnim ustavnim odredbama i pravnom tekovinom Evropske unije. Na kraju, dozvolite da ponovim izraze poštovanja i čestitke na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore”, zaključeno je u čestitci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com