NADAL O NOVAKU: Novak je u pravu, na šljaci sam pobjediv, ovo su najteži uslovi za mene - Volim Podgoricu

NADAL O NOVAKU: Novak je u pravu, na šljaci sam pobjediv, ovo su najteži uslovi za mene

Prema mnogim mišljenjima prvi favorit na Rolan Garosu Rafael Nadal govorio je na konferenciji za medije pred početak grend slema i nije mogao da izbijegne pitanje o Novaku Đokoviću.

Poslednji grend slem turnir u sezoni počinje u nedelju, 27. septembra kada za rivala Nadal bude imao Gerasimova. Međutim, mnogo je interesantnije ono što će se dešavati u daljem toku Rolan Garosa ukoliko Španac opravda ulogu favorita.

Još jednu otežavajuću okolnost je u Parizu Špancu donio žrijeb koji je na njegovu stranu stavio prošlogodišnjeg finalistu Dominika Tima. Nadal bi protiv njega mogao da igra u polufinalu, a onda protiv Novaka Đokovića u finalu ukoliko njihov susret ne bude spriječen kao u Rimu.

Srpski teniser smatra da je Nadal favorit na Rolan Garosu, ali i da je pobjediv na šta odgovor nije izbijegao Nadal već potvrdio riječi Srbina.

“U pravu je bio Novak kada je to govorio za mene, da sam pobjediv na šljaci i jesam. On me je pobijedio više puta. Ovo su za mene najteži uslovi ikada na Rolan Garosu. Situacija je jako čudna, uslovi su jako teški, vrijeme je hladno i svima će biti izuzetno teško. Iskreno, turnir će se igrati u ekstremnim uslovima. Ipak, ovde sam da se borim za najviši plasman, biću kompetitivan od prvog dana i vidjećemo šta mogu da uradim”, rekao je Rafael Nadal.

Onda je uslijedilo pitanje: Svi pričaju o izazovima koji vas ovdje čekaju i koliiko je sve teško. Kako se ti nosiš sa svime time i kakvo je tvoje zdravlje?

“Moje zdravlje je dobro. Ne brinem o tome previše niti se osvrćem na ono što se događalo na prethodnim turnirima. Srećan sam što sam ovdje i što mogu da igram ma kakva situacija bila. Tužan sam zbog svega, sjedimo ovde vi i ja, sami. Biće malo teže, ali me to ne spriječava da dam sve od sebe na terenu”, rekao je Nadal.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com