NADAL O NOVAKU: Novak je u pravu, na šljaci sam pobjediv, ovo su najteži uslovi za mene

Prema mnogim mišljenjima prvi favorit na Rolan Garosu Rafael Nadal govorio je na konferenciji za medije pred početak grend slema i nije mogao da izbijegne pitanje o Novaku Đokoviću.

Poslednji grend slem turnir u sezoni počinje u nedelju, 27. septembra kada za rivala Nadal bude imao Gerasimova. Međutim, mnogo je interesantnije ono što će se dešavati u daljem toku Rolan Garosa ukoliko Španac opravda ulogu favorita.

Još jednu otežavajuću okolnost je u Parizu Špancu donio žrijeb koji je na njegovu stranu stavio prošlogodišnjeg finalistu Dominika Tima. Nadal bi protiv njega mogao da igra u polufinalu, a onda protiv Novaka Đokovića u finalu ukoliko njihov susret ne bude spriječen kao u Rimu.

Srpski teniser smatra da je Nadal favorit na Rolan Garosu, ali i da je pobjediv na šta odgovor nije izbijegao Nadal već potvrdio riječi Srbina.

“U pravu je bio Novak kada je to govorio za mene, da sam pobjediv na šljaci i jesam. On me je pobijedio više puta. Ovo su za mene najteži uslovi ikada na Rolan Garosu. Situacija je jako čudna, uslovi su jako teški, vrijeme je hladno i svima će biti izuzetno teško. Iskreno, turnir će se igrati u ekstremnim uslovima. Ipak, ovde sam da se borim za najviši plasman, biću kompetitivan od prvog dana i vidjećemo šta mogu da uradim”, rekao je Rafael Nadal.

Onda je uslijedilo pitanje: Svi pričaju o izazovima koji vas ovdje čekaju i koliiko je sve teško. Kako se ti nosiš sa svime time i kakvo je tvoje zdravlje?

“Moje zdravlje je dobro. Ne brinem o tome previše niti se osvrćem na ono što se događalo na prethodnim turnirima. Srećan sam što sam ovdje i što mogu da igram ma kakva situacija bila. Tužan sam zbog svega, sjedimo ovde vi i ja, sami. Biće malo teže, ali me to ne spriječava da dam sve od sebe na terenu”, rekao je Nadal.

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close