NEVRIJEME U KOTORU: Poplavljenje ulice - Volim Podgoricu

NEVRIJEME U KOTORU: Poplavljenje ulice

Nevrijeme propraćeno obilnim padavinama pogodilo je danas Kotor.

Društvene mreže usijale su fotografije i video snimci automobila koji se bore sa poplavljenim ulicama, a iz Uprave policije je ranije danas upozoreno da najavljene vremenske nepogode u Crnoj Gori mogu uzrokovati otežan saobraćaj, smanjenje vidljivosti, ali i zastoje, odrone i vanredne prekide u saobraćaju.

“Apelujemo na vozače da strpljivom vožnjom prilagođenom meteo i uslovima na puta, doprinesu svojoj i bezbjenosti ostalih učesnika u saobraćaju”, navodi se u saopštenju.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova danas je najavio da se do ponedjeljka očekuju nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom.

Kako upozoravaju, u centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše, a intenzivne padavine očekuju se naročito danas popodne i tokom noći, u subotu prijepodne, u nedjelju uveče i u ponedjeljak.

„Obilna kiša biće praćena i pojačanim, u planinama jakim južnim vjetrom, koji će lokalno imati i olujni karakter“, stoji u saopštenju.

Jaki udari južnog vjetra se, kako navode, očekuju naročito u petak, tokom noći u petak na subotu, u tokom noći u nedjelju na ponedjeljak, kao i tokom ponedjeljka. Iz Direktorata su naglašavaju da su zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, i jakog južnog vjetra, potencijalno moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.

„Direktorat izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da preduzmu neophodne mjere kako bi se izbjegla potencijalna šteta“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju dodaju i da će svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u takvim situacijama.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com