AMFILOHIJE ČESTITAO BEČIĆU: Ostajemo posvećeni saradnjii države i Crkve na obostranu korist i napredak

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije čestitao je lideru Demokratske Crne Gore, Aleksi Bečiću, na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore, piše In4s.

Mitropolit u svom pismu navodi:

„Nakon višedecenijskog faktičkog jednopartizma, neće Vam biti lako da upravljate visokim domom narodnog predstavništva i pokušate da unaprijedite parlamentarni život, koji je osnov svake demokratije. No, budući da ste svojim dosadašnjim djelovanjem uspjeli da istrajete na putu iscjelenja pogubnih crnogorskih podjela, nadamo se da ćete to postići i u crnogorskoj skupštini. Crna Gora nije i ne smije da bude, kao do sada, zemlja poraženih i pobjednika, „patriota“ i „izdajnika“ već sigurna kuća za svakog njenog građanina i za svaki identitet od koje je izgrađena.

Očekujemo da Skupština, kao mjesto dijaloga i dogovora, u narednom periodu, svojim demokratskim odlukama, odigra i važnu ulogu u unapređenju vjerskih sloboda i očuvanju vjerskog života, što je već decenijama bilo ugroženo u našoj zemlji, a svoj vrhunac dostiglo nedavno upravo odlukama tog doma, koje su dovele do ozbiljnih društvenih problema.

Sa naše strane, svjesni viševjerske i višenacionalne različitosti naše zemlje, ostajemo posvećeni saradnji države i Crkve, na obostranu korist i napredak.“

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close