BIZNISMENI BLISKI ĐUKANOVIĆU UNOVČAVAJU POSLOVE U CG: Mićunović prodao pola luksuznog hotela Turcima - Volim Podgoricu

BIZNISMENI BLISKI ĐUKANOVIĆU UNOVČAVAJU POSLOVE U CG: Mićunović prodao pola luksuznog hotela Turcima

Budvanska firma „Zeta film”, čiji je predsjednik odbora direktora Branislav Brano Mićunović, sklopila je ugovor o zajedničkom finansiranju projekta izgradnje hotela u centru Budve, na sto metara od Starog grada. Ugovor je skloljen sa firmom „Merit Montenegro”, čiji je osnivač turska kompanija, i koja upravlja kockarnicama u nekoliko luksuznih hotela u Crnoj Gori. Ova firma upisala se u katastar kao suvlasnik zemljišta na kome se gradi hotel, koji bi, prema građevinskoj dozvoli, trebalo da ima 12 spratova. Time Mićunović postaje jedan od biznismena koji u poslednjih mjesec dijele poslove sa stranim kompanijama.

Prema katastarskoj evidenciji, suvlasnici nad parcelom 2411 KO Budva su „Merit Montenegro” i „Zeta film”, a datum najnovijeg upisa je 23. septembar ove godine. Ugovori su potpisani krajem avgusta, uoči održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Turska firma snosiće pola troškova realizacije investicije (ukupno, planirano je ulaganje od skoro 17 miliona eura) a biće vlasnik polovine luksuznog hotelskog kompleksa kada sve bude završeno.

Prema procedurama, zabrana gradnje u primorskim opštinama ističe polovinom narednog mjeseca, pa se formalno stiču uslovi da se nastave radovi na izgradnji hotela. Prema registru privrednih subjekata, osnivač kompanije „Merit Montenegro” je firma „Net holding” iz Turske, i fizičko lice Orlando Kalumenos. Direktor crnogorske kćerke firme je Burhan Genc.

Prethodno je skupština akcionara preduzeća „Zeta film“ donijela odluku o realizaciji investicionog projekta – izgradnja kondo hotela kategorije pet zvjezdica. Predračunska vrijednost investicije iznosi 16.522.429 eura. Prema zvaničnim podacima, na čelu odbora direktora ove budvanske firme je Branislav Brano Mićunović.

Prije nego što su radovi krenuli, utvrđeno je da je u vlasništvu „Zeta filma“ zemljište, upisano u list nepokretnosti broj 3692, KO Budva, ukupne površine 2.437 kvadrata. Navedeno je i da je knjigovodstvena vrijednost zemljišta 487.400 eura. Tu su, prema navodima iz izvještaja, i građevinski objekti – poslovna zgrada u Budvi površine 3.098 kvadrata upisana u list nepokretnosti 3692 KO Budva, poslovni prostor u Beogradu površine 113 kvadrata, upisan u LN 1861 KO Stari grad, i poslovni prostor u Beogradu površine 138 kvadrata, upisan u LN 4020 KO Novi Beograd.

Firma, čiji je Mićunović predsjednik odbora direktora, veći dio poslovnih prostora izdaje u zakup, osim jednog poslovnog prostora u Beogradu i dijela poslovnog prostora u Budvi, koje koristi kao kancelarijski prostor za obavljanje djelatnosti.

Iako je „Dan” ranije zvanično zatražio od Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma odgovor na pitanje da li je kontrolisano Mićunovićevo bogaćenje, na to nam nikada nije odgovoreno.

Ranija DPS većina u Budvi ugrabila je neposredno pred smjenu vlasti u tom gradu, krajem 2016. godine, da preduzeću „Zeta film“ omogući da sve obaveze za komunalno opremanje građevinskog zemljišta izmiri do kraja 2021, odnosno do 15. decembra 2021. godine.

Mićunovićevo preduzeće najavilo je da će na atraktivnoj parceli u Budvi, na sto metara od Starog grada, sagraditi luksuzni turistički kompleks. Građevinska dozvola, koju je izdalo Ministarstvo turizma, predviđa da tu može da se gradi objekat od 12 spratova.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com