ZA NJIH NEMA KRIZE: U državnim “Plantažama” novi Odbor direktora sa DUPLO VEĆIM naknadama - Volim Podgoricu

ZA NJIH NEMA KRIZE: U državnim “Plantažama” novi Odbor direktora sa DUPLO VEĆIM naknadama

Skupština akcionara državne kompanije “13. jul – Plantaže” usvojila je juče izvještaje o poslovanju za prošlu godinu, promijenila Statut, izabrala revizorsku kuću BDO ponovo za revizora i imenovala devetočlani umjesto sedmočlanog Odbora direktora.

Skupština je odlučila da naknade članovima Odbora direktora, u jeku ekonomske krize, budu – duplo veće nego do sada!

U Bordu od juče nije dugogodišnji predsjednik Veselin Vukotić, a nema ni Anice Hajduković, bivše direktorice marketinga “Plantaža” i Sama Jovićevića, službenika Podgoričke banke.

Predsjednik Borda direktora do sada je primao prosječnu zaradu u firmi od oko 728 eura, a članovi po 528 eura (ili 70 odsto).

Prema juče usvojenoj odluci predsjednik će primati mjesečnu naknadu od oko 1.480 eura (dvije prosječne zarade), članovi odbora po 1.110 (jedna i po prosječna zarada), a oni među njima koji budu uključeni dodatno u oblast kompanijskog poslovanja po 1.850 eura (2,5 zarade).

U bordu su profesor na Ekonomskom fakultetu Božo Mihailović, bivši direktor Fonda PIO Dušan Perović, penzionisani direktor Đorđije Rajković, profesor na Ekonomskom fakultetu Boban Melović, profesor na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo u Baru Veselin Orlandić, kao i Sead Šahman iz Ministarstva rada, direktor Sektora za privredu CKB-a Nikola Perišić, menadžer sektora rizika IRF-a Vladislav Dulović i Zoran Senić, direktor firme “Valuation consultant”.

V.R.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com