Nikšićki ugostitelji nezadovoljni odlukom NKT-a

Možda je ovih dana goste sa terasa Nikšića otjerala kiša, ali će ih od ponedjeljka i iz unutrašnjosti lokala otjerati korona, tačnije nove mjere Nacionlanog koordinacionog tijela (NKT).

Dugogodišnji nikšićki ugostitelj Radovan Ilić ogorčen je odlukom NKT-a da se opet potpuno zatvore ugostiteljski objekti u gradu. Za koronatalas u Nikšiću su, tvrdi, najmanje krivi ugostitelji.

“Bili su izbori, bili su protesti, manifestacije, dešavanja, proslave, veselja, nijesu kafići krivi za to. Insitucije i komunalne službe kontrolišu naš objekat, treba da sankcionišu ljude koji ne poštuju pravila, ali ne treba da ukidaju i zatvaraju objekte, jer mi imamo veliki broj ljudi koji tu rade, zarađuju svoj novac”, kazao je Ilić.

Slično razmišlja i njegov kolega Ratko Janjić.

“Ekonomski baš teško stanje. Dolazimo u situaciju da ćemo morati da otpuštamo radnike, jer čim nemamo prihoda, a nijesmo mogli imati ni suficit tokom ljetnje sezone, teško ćemo se izboriti sa ovim problemom”, rekao je Janjić.

Građani su u Nikšiću minulih dana poštovali mjere, ali ipak nijesu izbjegli martovski scenario.

Sada će disciplina građana i pad broja oboljelih diktirati uslove ugostiteljima koji, s druge strane, zahtjevaju od nadležnih da hitno reaguju i u međuvremenu im nadomjeste gubitke koje će im donijeti pooštravanje mjera.

“Očekujemo i da Opština, odakle su stigle izjave da imaju 6 miliona eura suficita, kao što je rekao gospodin Grbvoić prethodnih dana, da će konkretno pomoći ugostiteljskoj privredi”, kazao je Janjić.

“Rješenje je da nam se donesu pare, da se uplate pare, ili da nas pušte da radimo. To su pare za 15 dana, za dnevnice, dadžbine, obaveze, to je 5,6 hiljada eura”, rekao je Ilić.

Sa preko 1.415 zaraženih na 100.000 stanovnika Nikšić je prvi na juče utvrđenoj listi NKT-a. U gradu su pored zatvranja objekata, zabranjene kućne posjete i izlazak od 22h do 06h ujutru.

(Rtcg)

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close