Parkovski mobilijar ponovo na meti vandala (FOTO)

Pored svih napora gradske uprave da izgradnjom novih i rekonstrukcijom postojećih igrališta pruži našim najmlađim sugrađanima adekvatan prostor za igru i druženje, nesavjesni pojedinci nastavljaju sa lošom praksom uništavanja i otuđivanja mobilijara u parkovima i na igralištima.

Naime, juče su na nedavno izgrađenom dječijem igralištu na Bulevaru Stanka Radonjića, otuđene letve sa svih klupa koje su bile u sklopu igrališta, a takođe je otuđen mobilijar na novom igralištu na Zabjelu i u Bloku VI.

Komunalna inspekcija je po prijavi građana izašla  na teren, nakon čega će podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica nadležnim državnim organima.

Podsjećamo, u cilju očuvanja imovine Glavnog grada, a shodno Zakonu o zaštiti lica i imovine, na deset lokacija na teritoriji Podgorice postavljen je video nadzor.

“Na ovaj način želimo da damo dodatan doprinos smanjenju vandalizma u Podgorici koji je bio svakodnevna pojava godinama unazad”, navode u PG Birou.

Tako je u popravku polomljenog i uništenog mobilijara u proteklih pet godina Glavni grad uložio 124.078 eura, što je dovoljno sredstava za izgradnju nekoliko novih igrališta.

“Apelujemo na sve građane da se odgovorno odnose prema javnim gradskim površinama, a svi oni koji primijete nesavjesno ponašanje pojedinaca koji na bilo koji način ugrožavaju vizuelni i funkcionalni efekat javnih zelenih površina, da takvo ponašanje prijave Upravi policije ili Komunalnoj inspekciji, navode u PG Birou.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close