PRAVA CG NIKŠIĆ: Mjere NKT-a prijete egzistenciji građana - Volim Podgoricu

PRAVA CG NIKŠIĆ: Mjere NKT-a prijete egzistenciji građana

Od samog osnivanja spornog NKT-a, tijelo sastavljeno od partijskih kadrova DPS- a nastavlja sa svojim odlukama pogubnim po život i egzistenciju građana Nikšića, tvrde u Opštinskom odboru Prave Crne Gore Nikšić.

“Nikšićani su vrlo dobro upoznati sa izazovima trenutne epidemiološke slike na nivou opštine. Međutim, ponovno zatvaranje nikšićkih lokala ujedno zatvara osnovni izvor prihoda mnogobrojnim nikšićkim porodicama. Da li je čuveni NKT ovim porodicama ponudio ikakvu alternativu u borbi za golu egzistenciju? I u Domu zdravlja je zatvoreno 11 stomatoloških ordinacija i time bez zarade ostavljeno najmanje 30 zaposlenih”, kaže se u saopštenju.

Oni se pitaju, kako je NKT zamislio borbu sa virusom bez mogućnosti kupovine osnovnih namirnica, “da ne spominjemo one koje su neophodne za jačanje imuniteta”.

“Da li Nikšićanima veća opasnost prijeti od virusa ili od mjera donijetih od strane tijela sumnjivog sastava i narušenog legitimiteta ?”, pitaju  se u saopštenju.

Kako dodaju, zbog svega navedenog “smatramo da mjere koje im iako nelegitimno, stoje na raspolaganju, a koje su tako drastično primjenjivali na sveštenicima i učesnicima litija, mogu da se realizuju na druge načine”.

“Stavljanje katanca na ugostitelje, vlasnike lokala i sve one koji u Nikšiću još uvijek koliko – toliko ostvaruju prihode, sve je osim pametan potez. Mišljenja smo da jedino rješenje može biti i striktna i neselektivna kontrola pomenutih objekata”, poručili su oni.

U protivnom, kako kažu, stiče se utisak da NKT- ovci žive u nekoj svojoj dimenziji, u kojoj je život moguć bez rada i prihodovanja.

“Mada, to nas mnogo i ne čudi, obzirom da je većina njih koristeći partijske privilegije , finansijski obezbijedila i svoje potomke. Obični građanin Nikšića nije. On preživljava dan za danom , čekajući da se neko u ovoj državi sjeti da ovako više ne može. Ni biološki”, zaključeno je u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com