KNEŽEVIĆ: Đukanović reketiranjem investitora u Crnoj Gori godišnje uzima 150 miliona evra - Volim Podgoricu

KNEŽEVIĆ: Đukanović reketiranjem investitora u Crnoj Gori godišnje uzima 150 miliona evra

Predsednik „Atlas grupe“ Duško Knežević rekao da je narod Crne Gore shvatio da je režim Mila Đukanovića korumpiran i da je odlučio da prekine njegovu vladavinu, te da bi mu bilo najbolje da sjedne u avion i napusti zemlju.

“Realno rešenje je da napusti Crnu Goru jer svako njegovo ostajanje je jako rizično za njega i njegovu familiju zbog onoga što su napravili crnogorskom narodu. Najbolje da se pokupi i sjedne u avion i ode na destinaciju koja će mu omogućiti da ne bude izručen Crnoj Gori“, rekao je Knežević za N1.

On je istakao da neće stati sa obračunom sa Đukanovićem dok Đukanović ne ode u zatvor i da su njegovi advokati dali predlog da se ispitaju njegove kriminalne radnje.

Knežević je pobjednicima izbora koji još nisu postigli dogovor o formiranju crnogorske vlade poručio, da volja naroda mora da se ispoštuje.

„Milo će sigurno pokušati da sačuva svoje bogatstvo i familiju, političari koji su dobili većinu moraju da budu odgovorni, jer narod nema vremena da čeka da se njihove svađe i dogovori razvlače, jer je zemlja ostavljena u haosu“, naveo je Knežević za N1.

Mišljenja je da je narod Crne Gore odlučio i shvatio da “posle 70 godina vladavine komunizma i 30 godina vladavine Mila Đukanovića treba da uzme sudbinu u svoje ruke”.

“Mislim da je narod shvatio da je režim Mila Đukanovića toliko korumpiran, da je korupcija ušla u sve pore društva, da je narod odlučio da prekine vladavinu porodice Đukanović. Ja sam jako srećan što je ta moja borba i sve što sam radio sa političkim partijama koje su se borile protiv Đukanovića, što sad imamo prvi put jednu slobodno formiranu demokratsku većinu u Crnoj Gori. Mislim da bi ovaj rezultat bio još mnogo veći da su uslovi za izbore bili slobodniji”, kaže Knežević.

„Srbija se nije miješala u izborni proces“

Kako je rekao, “misli da su mediji srpski dosta podržavali crnogorsku opoziciju”.

“Mislim da se zvanična politika nije miješala, osim što je pomagala srpsku zajednicu i kulturne ustanove u Crnoj Gori. Mislim da to nisu ni skrivali, nego su govorili o finansijskoj pomoći koja je stizala iz Beograda za srpsku zajednicu. Ne vidim tu ništa sporno, ako se neko bori za prava svoje zajednice u drugoj državi. Direktno miješanje nisam vidio od strane Srbije, ako to nije išlo nekim drugim kanalima, koji se zvanično nisu mogli vidjeti”, kaže Knežević.

Govoreći o formiranju vlasti u Crnoj Gori, kaže da ima intenzivne informacije sa terena i da “ne ide baš onako kako su zamislili”.

“Mislim da jasnu poruku treba da uputim političkim činiocima u Crnoj Gori, volja naroda mora da se ispoštuje. Sigurno tu neki formalni i neformalni krugovi žele da zauzmu svoju poziciju i da sektor bezbjednosti ima neki uticaj, sigurno će Milo Đukanović pokušati da sačuva svoje bogatstvo”, tvrdi Knežević.

Dodaje da je parlamentarna većina “jasno predložila parlamentu Zdravka Krivokapića za mandatara”.

Prema njegovim riječima, “opozicija Crne Gore nema administrativne kapacitete”.

“I te kadrove koji mogu u sadašnjem sastavu da vode državu i da je dovedu do toga da sve može da funkcioniše. Ja očekujem da će oni angažovati neke eksperte ili neke ljude iz DPS koji nisu bili u vrhu režima. Ako znate da je Crna Gora jedna od crnih rupa u tranzitu i cigara i narkotika i da to stoji u izveštajima međunarodnih organizacija, ja sam poradio da neka pomoć dođe, posebno u sektoru bezbjednosti, da bi se demontirao kriminalni sistem i ta vlast. Bez velike pomoći iz inostranstva i ljudi, eksperata, ovaj sadašnji sastav iz opozicije ne bi to mogao da privede kraju. Najvažnije je da se ti tokovi novca prekinu, nudim moju ekspertizu, posebno iz oblasti finansija”, rekao je Knežević.

Mislim da Milo Đukanović svake godine između 100 i 150 miliona uzme samo od reketa u Crnoj Gori za razne strane investitore i domaće investitore i one koji se bave švercom”, tvrdi Knežević.

Kako je rekao, “već su napravili istrage računa Đukanovića u inostranstvu”.

“Da je dosta tih para vraćano nazad u Crnu Goru, kroz razne investicije, razne projekte, iza njih stoje on i njegova porodica. Ako vidite kakav je životni stil Mila Đukanovića, gdje provodi godišnje odmore i koje satove nosi, koliko mjesečno troši na putovanja, luksuz, raskoš, jasno vam je da to može samo čovek koji ima ogromne prihode i koji je jako bogat. Što se mene tiče, ja sam spremio dosta dokaza, neću stajati u obračunu s Đukanovićem, dok ne ode u zatvor ili napusti zemlju”, kaže Knežević.

Nisam finansijski pomagao opoziciju

Na pitanje da li je pomagao i opoziciju tokom poslednjih izbora, kaže da – finansijski nije.

“Pomagao sam im za međunarodne konktake, za međunarodni PR, za tekstove objavljivanje u inostranstvu, a u Crnoj Gori nisam… Nisam bio u sjajnoj finansijskoj situaciji. Važno mi je bilo da se čuju svi opozicioni lideri, da se pošalje slika o režimu Mila Đukanovića”, rekao je Knežević.

Na pitanje ima li evidenciju koliko je para tokom svih tih godina davao Đukanoviću i njegovoj stranci, Knežević kaže da ne zna tačno, ali da se iznos broju u milionima.

“To su milionski iznosi, ne znam tačno…Evidenciju sam vodio na različitim mjestima”, dodaje on.

V.R.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com