POGINULA TRI MLADIĆA: Protiv Koprivice podignuta optužnica

Protiv Zorana Koprivice Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću podiglo je optužnicu zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Naime, Koprivica je učesnik saobraćajne nesreće u kojoj su 18. jula ove godine u prigradskom naselju Brlja kod Nikšića stradali Andrija Vicković (19) i Danilo Delibašić (18), dok je Danilov brat od strica Nikola zadobio teške povrede kojima je podlegao 30. jula u Kliničkom centru Crne Gore.

Trojica mladića u tragičnom momentu nalazila su se u “opelu korsi” registarskih oznaka (CTAL277), koji se kretao iz Nikšića prema Podgorici.

Kod benzinske pumpe “Pigo Petrol” u naselju Brlja, “opel” kojim je upravljao Vicković udario je u šleper (NK-CT936) za čijim upravljačem je bio Koprivica, pišu Dnevne novine.

Kako su tom prilikom saopštili iz policije, udes se dogodio kada je “opel” udario u zadnji kraj šlepera i od siline udarca se odbio pored puta.

U tom trenutku šleper se uključivao u saobraćaj sa pumpe.

Na licu mjesta stradali su Danilo Delibašić i Andrija Vicković, a Nikola je transportovan u KCCG.

Nakon nesreće, uviđaj je obavila osnovna državna tužiteljka Vjera Mićunović, sa pripadnicima nikšićke policije i vještakom saobraćajne struke Draganom Domazetovićem.

Zbog smrti dvojice mladića u Nikšiću je bio proglašen Dan žalosti.

Tokom prethodnih mjeseci na crnogorskim putevima evidentiran je povećani broj saobraćajnih nesreća u kojima je nastradalo više lica.

“Nažalost, čak troje nastradalih je tek napunilo 18 godina, dok je petoro u nezgodama zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, godišta između 2000. i 2003″, saopšteno je iz policije.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close