Mrvaljević: DPS-SD vlast digla ruke od Cetinja nakon gubitka na izborima - Volim Podgoricu

Mrvaljević: DPS-SD vlast digla ruke od Cetinja nakon gubitka na izborima

Za tri godine od stupanja na snagu Zakon o Prijestonici, od blizu 20 miliona eura koje su se do sad mogle i morale iskoristiti za projekte koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta, infrastrukturne, razvojne i druge projekte, shodno članu 30 ovog zakona, zbog nesposobnosti lokalne vlasti iskorišćeno je svega nekoliko miliona, uključujući sva sredstva utrošena za kupovinu nepokretnosti, kazao je Danilo Mrvaljević, predsjednik Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice Cetinje.

“Krenulo se sa velikim obećanjima, sa 29 projekata, što jednogodišnjih, što višegodišnjih, naredni program je imao 19 projekata, i sada smo stigli do najave 14 projekata, a da za tri godine gotovo nijedan nije završen, dok se većina projekata još nalaze u fazi “razgledanja lokacija”, “izrade projektne dokumentacije” i/ili “rješavanja problema imovinsko-pravnih odnosa”. Uglavnom su se projekti ponavljali iz godine u godinu, po sistemu copy-paste, bez iole ozbiljne analize i ozbiljnog planiranja, a realizacija ostajala na nuli. Cetinjska vlast je jedina vlast u Evropi koja je za tri godine upjela da četiri puta prevari građane za iste projekte”, rekao je Mrvaljević u saopštenju.

Kako kaže, predlog Programa razvoja za 2021 godinu je ubjedljivo najgori do sada, neozbiljan dokument, na svega 19 strana, uključujući naslovnu stranu, sadržaj, uvod, “rekapitulaciju” i završnu riječ. Nema preciznih i detaljnih podataka o projektima, dinamike realizacije, odgovornih lica, službi i organa, opisa u kojoj se fazi nalaze višegodišnji projekti iz prethodnih programa, još davno obećani građanima, sve je uopšteno i bez ikakvih ozbiljnih podataka i informacija o projektima.

“Iz programa su volšebno nestali brojni projekti koji su se našli kao višegodišnji u ranijim programima i za koje su nas ubjeđivali da je realizacija u toku. Zaista nečuveno! Nakon ovakvog predloga Programa razvoja nameće se jedini mogući zaključak, a to je da je lokalna vlast DPS-a i SD-a izgleda i definitivno digla ruke od Cetinja nakon pada diktature na državnom nivou i izvjesnog gubitka kanala za lično bogaćenje i pozicioniranje. Cetinje je svetinja, dok su zbrinuti svi članovi familije, kumovi i rođaci do četvrtoga koljena, dok su žive “kombinacije” – Crna Gora je majka, dok je blizu kasa. U ovome se najbolje ogleda cijeli taj njihov “barjak-patriotizam”. No, srećom tu su oni koji su davno svoje živote vezali za ovaj grad, tu su snage koje neće dozvoliti dalje propadanje i nestanak Prijestonice – ostalo je još svega godinu dana, pa da polako ispratimo i posljednje ostatke hobotnice, da Cetinje vratimo Crnoj Gori”, zaključio je Mrvaljević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com