MEDOJEVIĆ PORUČIO: Bezbjednosne službe da kontrolišu profesionalci - Volim Podgoricu

MEDOJEVIĆ PORUČIO: Bezbjednosne službe da kontrolišu profesionalci

U novoj Vladi DF će tražiti da dokazani profesionalci preuzmu kontrolu nad radom službi bezbjednosti, kako bi se spriječila njihova zloupotreba, poručio je lider PzP-a Nebojša Medojević.

On kaže i da se dugogodišnje odlaganje suštinskih politčkih refromi , najviše odrazilo na stanje u službama bezbjednosti. U tim službama su, kako kaže Medojević, profesionalci godinama marginalizovani i nije im omogućeno napredovanje.

Medojević ističe i da je najveći dio pripadnika službi svjestan stanja u policiji i ANB-u i nezadovoljstvo među njima je, kako dodaje, ogromno.

“Oni koji su obrukali službenu legitimaciju i okaljali čast policiji i ANB, ugrozili su vitalne države interese i oni moraju biti odmah odstranjeni iz službi, a protiv onih za koje postoje osnovu sumnje da su učestvovali u krivičnim djelima korupcije i organizovanog kriminala pokrenuti hitne i sveobuhvatne istrage i privesti pravdi, a imovinu stečenu kriminalom konfiskovati i vratiti državi”, navodi Medojević.

On kaže i da policija i ANB moraju biti efikasne, profesionalne službe sastavljene od časnih, dobro obučenih, dobro plaćenih ljudi.

“DF čvrsto stoji na stanovištu da fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori neće biti sve dok se službe bezbjednosti ne depolitizuju, profesionalizuju i stave pod snažnu demokratsku kontrolu Parlamenta, medija, civilnog društva”, naveo je Medojević.

On kaže i da najvažniji dio tih strukturnih refromi, mora sprovesti nova Vlada u najkraćem roku, kako bi se spriječila još jedna krađa izbora.

“Nova Vlada će svojim odlučnim rezovima u službama bezbjednosti ohrabriti svakog poštenog i profesionalnog pripadnika da podrži refrome i promjene koje će voditi ka obnovi povjerenja građana i autoriteta ovih važnih segmenata svakog slobodnog društva”, ističe lider PzP-a.

Medojević kaže i da je potrebno odbaciti staro i graditi novo.

“DF poziva sve poštene profesionalce u policiji i ANB-u, kao i bivše pripadnike koji su zbog neslaganja sa korupcijom, partijskim angažmanom, kriminalom, nepotizmom, negativnom selekcijom napustili službu , da se pridruže promjenama”, naveo je Medojević.

Crnoj Gori su, kako kaže, potrebne profesionalne i patriotske snažne i sposobne službe bezbjednosti, kao garanti i zaštitnici vrijednosti savremenog demokratskog civilizovanog društva.

“Zato je svakom sadašnjem bivšem i budućem pripadniku službi, mjesto u borbi za pravnu, demokratsku, pravednu državu Crnu Goru”, zaključio je Medojević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com