CRNA GORA IZVOZI ŠUME U AFRIKU: Privredna komora apeluje da ova roba dobije povlašćen carinski tretman

Predsjednik PKCG, Vlastimir Golubović razgovarao je danas sa predstavnicima kompanija Boise39 iz Maroka i Javorak Nikšić, koje se bavi proizvodnjom i prometom rezane bukove građe, Zouhairom Bouananom i Branom Mićkovićem.

Iz PKCG su saopštili da je na sastanku ukazano na probleme koje imaju drvoprerađivači pri izvozu robe na tržište zemalja Maroka, Alžira, Tunisa i UAE.

Sa sastanka u Privrednoj komori

“Kompanija Boise 39 je potpisala ugovor sa crnogorskim drvoprerađivačima Javorak, Duga, Drvex, Brezna Future, NK šume, Pelengić Trade, Keker, Lancer i Prizma o mjesečnom izvozu 2,5 hiljada kubika rezane bukove građe”, navodi se u saopštenju.

Međutim, tako izvezena roba ne može biti konkurentna na navedenim tržištima, zbog nepostojanja bilateralnih sporazuma o slobodnoj trgovini, na osnovu kojih bi ova roba imala povlašćen carinski tretman.

“Na sastanku su upoznali Golubovića sa podatkom da je u Luci Bar, zbog navedenog problema, trenutno lagerovano oko 4.000 kubika rezane bukove građe, što dodatno ukazuje na neophodnost razrješenja problema plasmana”, kazali su iz PKCG.

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close