CAREVIĆ: Odluka o zatvarnju kafana u Budvi je politička, a ne zdravstvena - Volim Podgoricu

CAREVIĆ: Odluka o zatvarnju kafana u Budvi je politička, a ne zdravstvena

Gradonačelnik Budve Marko Carević smatra da je odluka o zatvaranju ugistiteljskih objekata u ovom gradu više politička, nego zdravstvena.

“Odluka NKT o zatvaranju ugostiteljskih objekata sa pravom je naišla na negodovanje brojnih ugostitelja i zaposlenih u ovoj djelatnosti u našoj opštini. Smatram da se više radi o političkoj nego o zdravstvenoj odluci iz razloga jer se cilj iste može postići na manje drastičan način. Vjerujem da svi dijelimo zabrinutost zbog pogoršanja epidemiološke situacije koju izaziva korona virus zbog čega je odgovornost na svima nama da svojim ponašanjem utičemo da se ona suzbije a posledice svedu na minimum”, kaže Carević.

Neophodno je, dodaje on, i da u ovim trenutcima oživimo “našu posrnulu ekonomiju koja svoj krah doživljava upravo u ovom periodu kada je javni dug dosegao 90 odsto BDP i galopirajuće raste”.

“Mislim da niko nije za to da se neodgovornim ponašanjem ugrožava zdravlje građana, ali moram da apelujem na sve da čuvaju i ekonomsko zdravlje svih građana, posebno nas koji živimo na primorju a koji smo neodgovornom politikom Vlade Crne Gore, koja je u sred ljetnje sezone zatvorila granice za naša primarna tržišta, dovedeni na ivicu egzistencije. Svjedoci smo da većina ugostitelja pošteno obavlja svoj posao, drži se i sprovodi mjere NKT, plaćaju porez i bore se sa gubicima od marta mjeseca. Pomoć Vlade ovom resoru je nedovoljna, i najniža u regionu i još jedno zatvaranje bi zadalo konačan udarac brojnim ugostiteljskim radnicima i vlasnicima lokala koji će biti prinuđeni da dodatno otpuštaju radnike”, naglasio je Carević.

On apeluje da državni organi preispitaju odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata u Budvi i drugim gradovima kao jednoj od mjera za suzbijanje pandemije virusa korona.

“Smatram da se isti cilj može postići ozbiljnijom kontrolom i sancionisanjem onih ugostiteljskih objekata i pojedinjaca koji se ne pridržavaju propisanih mjera. Kao odgovorni ljudi i vršioci vlasti mi možemo da podržimo samo one mjere koje će drakonski kažnjavati sve one koji se ne pridržavaju zdravstvenih preporuka, a to se odnosi ne samo na ugostitelje već i na sve one pojedince koji svojim neodgovornim ponašanjem i poslovanjem ugrožavaju zdravlje svojih komšija, prijatelja i sugrađana. Zbog svega navedenog očekujem od nadležnih organa da će revidirati ovu ishitrenu odluku i omogućiti svim odgovornim ugostiteljima da rade u skladu sa zakonom i time sačuvati radna mjesta koja su nam u uslovima krize neophodna, kao i to da će propisati strožije i redovnije kontrole u pogledu sancionisanja svih onih koji se u svom poslovanju ne pridržavaju propisanih mjera”, naglasio je Carević

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com