NASTAVLJENA KONSTITUTIVNA SJEDNICA: Konstatovane ostavke Vešovića, Golubovića i Šćekića, predloženi predsjednik i članovi Administrativnog odbora

Konstitutivna sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da se izabere predsjednik Administrativnog odbora, nastavljena je danas.

Na početku sjednice konstatovana je ostavka Časlava Vešovića, Vlastimira Golubovića Ivana Vukovića iz Demokratske partije socijalista (DPS) i Dragoslava Šćekića iz Socijalističke narodne partije (SNP) na funkcije poslanika.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da je poslanički klub Demokratskog fronta (DF) za predsjednika Administrativnog odbora predložio poslanika Miluna Zogovića, a za člana Radoša Zečevića.

Zogović će, kako je ranije objavljeno, biti izabran za predsjednika Odbora, jer je to dogovor između poslaničkih klubova nove vlasti. Administrativni odbor će imati predsjednika i 12 članova.

Poslanički klub Pokreta za promjene (PzP) je za člana predložio Vladana Raičevića, SNP Dragana Vukića, Demokratska Crna Gora i Demos Moma Koprivicu i Vladimira Martinovića, koalicija “Crno na bijelo” Miloša Konatara, DPS i Liberalna partija (LP) Luiđa Škrelju, Daliborku Pejović i Suzanu Pribilović, Socijaldemokrate (SD) Damira Šehovića, Bošnjačka stranka (BS) Kenanu Strujić Harbić, a poslanički klub Socijaldemokratska partija (SDP)-Albanska lista “Jednoglasno” Raška Konjevića.

Bilo je predviđeno da se danas biraju i potpredsjednici Skupštine, ali se od toga odustalo, jer će to, kako je objašnjeno, biti dogovarano pararlelno sa formiranjem vlade.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close