ŽABLJAK: Korona je ušla u lokalnu upravu, policiju, zdravstvenu stanicu, ali nije u škole - Volim Podgoricu

ŽABLJAK: Korona je ušla u lokalnu upravu, policiju, zdravstvenu stanicu, ali nije u škole

Sa stopom od 1.372 zaražena na 100.000 hiljada stanovnika u posljednjih 14 dana, Žabljak je trenutno najpogođenija crnogorska opština. U lokalnoj upravi kažu da je situacija veoma ozbiljna.

“Trenutno je zaraženih 53, oporavljenih 27 i nažalost imamo 4 preminula. Tokom jučerašnjeg dana preminuo je jedan mladi pacijent u KCCG, tako da smo svi tužni, posebno njihova porodica i njihovi najbliži”, rekao je predsjednik SO Žabljak, Vidoje Tomčić.

Korona je ušla u lokalnu upravu, žabljačku policiju, zdravstvenu stanicu, ali kako tvrdi Tomčić, nije u žabljačke škole. Ipak, zbog velikog broja oboljelih u odnosu na broj stanovnika, ovo je jedina opština u kojoj su trenutno na snazi najstrože mjere IJZCG. Đaci uče onlajn, zatvoreni su ugostiteljski objekati, zabranjene kućne posjete i izlasci od 22 do 5 ujutru.

Tomčić uvjerava da Zdravstvena stanica dobro funkcioniše.

“Malo je opterećena, ali smo izboksovali da se tri puta nedjeljno rade testovi na Žabljaku, utorkom, petkom i nedjeljom. Mislim da je zdravstvena usluga dobra, imamo dva oboljela u zdravstvenoj stanici”, rekao je Tomčić.

Kako je danas jedan od tri dana sedmično kada se Žabljačani testiraju u svom gradu, ispred Zdravstvene stanice ekipa TV Vijesti zatekla je gužvu.

Njeno funkcionisanje u doba korone, pacijenti različito komentarišu.

Najnovije mjere posebno pogađaju žabljačke ugostitelje koji će se, tvrde, teško oporaviti od propale zimske, a onda i ljetnje turističke sezone.

I dok ugostitelji najavljuju da će se sastati i donijeti odluku šta će dalje, iz lokalne uprave još jednom apeluju na Žabljačane da budu odgovorni i poštuju mjere, kako bi se situacija što prije poboljšala.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com