Muzeji i galerije Podgorice adaptiraju izložbeni prostor - Volim Podgoricu

Muzeji i galerije Podgorice adaptiraju izložbeni prostor

U zgradi JU Muzeji i galerije Podgorice izvode se radovi na adaptaciji dijela enterijera, u cilju osavremenjivanja prostora i prilagođavanja novim sadržajima.

“Projekat enterijera obuhvata nekoliko faza a prva faza obuhvata radove u ulaznom holu koji se prostire na 170 metara kvadratnih i predstavlja polaznu tačku za posjetioce muzeja”, kazali su iz Glavnog grada.

Kako su naveli u saopštenju na prostoru ulaznog hola izvode se gips-kartonski, molerski i stolarski radovi, zamjena rasvjete, kao i druge prostorne intervencije.

“Uporedo, izvode se i radovi na unaprjeđenju izlagačke infrastrukture na prvom spratu objekta Muzeja, gdje se obavljaju gips-kartonski i molerski radovi, zamjena podova kao i zamjena rasvjete. Narednom fazom projekta, ulazni hol biće pretvoren u višenamjenski prostor sa info deskom i suvenirnicom”, kazali su iz Glavnog grada.

Iz Glavnog grada su naveli da uz rekonstrukciju Galerije Art i Kuslevove kuće, radovi na modernizaciji enterijera gradskog muzeja dio su strateškog programa za stvaranje izlagačkih uslova, u skladu sa savremenim standardima muzjeske i galerijske djelatnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com