Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” ponuđeno devet resora: MUP, ekonomija, zdravstvo…

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić ponudio je devet ministarskih resora i jedno potpredsjedničko mjesto u vladi koaliciji “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG), a platformi “Crno na bijelo” tri ministarstva i jedno potpredsjedničko mjesto, saznaju “Vijesti”. Preostali resori su ponuđeni koaliciji “Mir je naša nacija”.

“Vijesti” saznaju da tri koalicije nisu odgovorile na ponudu do 18 časova danas, do kada im je Krivokapić u dopisu naznačio da treba da dostave kadrovska rješenja.

Krivokapić je ZBCG ponudio mjesto potpredsjednika Vlade koji bi se vezao za neko ministarstvo, najvjerovatnije Ministarstvo ekonomije. ZBCG je ponuđeno Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo za planiranje prostora i građevinarstvo (nastalo podjelom MORT-a), te resori saobraćaja, Ministarstva prosvjete, zdravlja, nauke, javne uprave i sporta.

“Ministarstvo finansija je, kao što znate, izuzeto, jer sam već ranije naglasio da želim da to bude moj izbor. U sklopu vašeg predloga, molim vas da vodite računa o sljedećim kriterijumima: rodna ravnopravnosti, regionalne zastupljenosti”, navodi se u dopisu Zdravka Krivokapića upućenom Demokratskom frontu.

On je naveo da je od ključne važnosti da svi prijedlozi budu visoko-kompetentni, odnosno da svojom radnom i obrazovnom biografijom odgovaraju profilu ministarstva za koji se kandiduju.

Platformi “Crno na bijelo” je ponuđeno jedno potpredsjedničko mjesto u vladi za sektor bezbjednosti i ministarstva za ljudska i manjinska prava, poljoprivredu i odbranu.

Koaliciji “Mir je naša nacija” ponuđeno je ministarstvo pravde, kulture, održivog razvoja (drugi dio MORT-a) i preostali resori.

(Vijesti)
loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close