OPROŠTAJ MIROTIĆA OD AMFILOHIJA: Nisu uspjeli da te slome, ostao si stijena. Mi, tvoji vojnici smo tužni… (FOTO) - Volim Podgoricu

OPROŠTAJ MIROTIĆA OD AMFILOHIJA: Nisu uspjeli da te slome, ostao si stijena. Mi, tvoji vojnici smo tužni… (FOTO)

Poslije svetskog tenskog prvaka, Novaka Đokovića, koji se dirljivom porukom oprostio od Mitropolita Amfilohija, to je učinio i Nikola Mirotić.

On je poručio da su se pred Amfilohijem otvorila nebesa. Košarkaš Barselone je poručio i da Mitropolita “nisu uspjeli da slome”, te da je svojim životom i radom zaslužio besmrtnost.

“Jutros su se otvorila Nebesa i Carstvo Hristovo postalo bogatije za jednog pravednika. Hristos pred kojim si čitavog zivota klečao, uspravio te je i blago ti se nasmijao.

 

View this post on Instagram

 

Jutros su se otvorila Nebesa i Carstvo Hristovo postalo bogatije za jednog pravednika. Hrist pred kojim si citavog zivota klecao, uspravio te je i blago ti se nasmijao. Mi, tvoji vojnici smo tuzni, jer nam je rastanak sa tobom pretezak. Jos odzvanja zvuk tvoga glasa i jos se cuju koraci rijeke naroda koja je tobom i na tvoju rijec potekla. Koju si vodio i predvodio nepokolebljivo i hrabro, sa molitvom u srcu. Nisu uspjeli da te slome. Ostao si stijena, vladiko nas dragi, cak i kada su sa svih strana htjeli da te raskomadaju. Da te unize. Da te ismiju. Ostao si svijetao i u mrklom mraku koji su ti pripremili. I iskru zazezenu Hristom, raplamsao si u mnogim srcima. Dovidjenja, dragi vladiko, dovidjenja u Nebeskom Jerusalimu. Bio si smrtan – vise nisi!

A post shared by Nikola Mirotic (@nikolamirotic33) on

Mi, tvoji vojnici smo tužni, jer nam je rastanak sa tobom pretežak. Još odzvanja zvuk tvoga glasa i još se čuju koraci rijeke naroda koja je tobom i na tvoju riječ potekla. Koju si vodio i predvodio nepokolebljivo i hrabro, sa molitvom u srcu.

Nisu uspjeli da te slome. Ostao si stijena, Vladiko naš dragi, čak i kada su sa svih strana htjeli da te raskomadaju. Da te unize. Da te ismiju.

Ostao si svijetao i u mrklom mraku koji su ti pripremili. I iskru zažeženu Hristom, raplamsao si u mnogim srcima.

Doviđenja, dragi vladiko, do viđenja u Nebeskom Jerusalimu.

Bio si smrtan – više nisi!”, napisao je Mirotić u oproštajnoj poruci na instagramu.

PROČITAJTE I OVO:

UŽIVO NA VOP-u SAHRANA MITROPOLITA AMFILOHIJA: Hiljade vjernika ispraća svog duhovnog pastira (VIDEO/FOTO)

DAVIDOVIĆ: Mitropolit Amfilohije ostavio oproštajno pismo, otvoriće ga mandatar Krivokapić

OVO JE SOBA U KOJOJ JE ROĐEN MITROPOLIT AMFILOHIJE: Umro istog dana kada i Sveti Petar Cetinjski

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com