UNUTRAŠNJA KONTROLA ĆUTI: Protiv policajca podnijeta krivična prijava, Adžić ignoriše pitanja - Volim Podgoricu

UNUTRAŠNJA KONTROLA ĆUTI: Protiv policajca podnijeta krivična prijava, Adžić ignoriše pitanja

Nezakonito postupanje policijskog službenika Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije Nenada Vojinovića prikriva upravo ova služba MUP-a koja treba da vrši kontrolu zakonitosti postupanja policijskih
službenika.
Prema nezvaničnim informacijama iz Uprave policije, protiv Vojinovića je podnijeta krivična prijava, ali načelnik Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, Milan Adžić dvadesetak dana nije odgovorio na nekoliko pitanja, pored ostalog – da li je on kao rukovodilac pokrenuo disciplinski postupak protiv policajca koji je najblaže rečeno obmanuo nadležne organe da je boravio u Srbiji, u vrijeme kada su bila na snazi posebna ograničenja zbog epidemije koronavirusa.
Slučaj policajca Vojinovića otvara pitanje selektivne primjene Zakona i mjera kada znamo da je upravo u tom periodu pojedinim crnogorskim državljanima bilo zabranjeno da uđu u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine ako su prethodno boravili u Srbiji.
Naime policijski službenik Vojinović je početkom juna ušao u Crnu Goru preko Bosne i Hercegovine, a da nije prijavio nadležnim organima da je boravio u Srbiji, koja, podsjetimo u junu, nije na listi država iz kojih dolazak u Crnu Goru ne predstavlja predmet posebnih ograničenja i javno zdravstvenih mjera. Ovakvim postupanjem Vojinović je prekršio mjere NKT-a za borbu protiv zaraznih bolesti.
Prema našim saznanjima, Službenici CB Nikšić podnijeli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Nenada Vojinovića (32) službenika Unutrašnje kontrole zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Takođe, u istom predmetu krivična prijava je podnijeta i protiv Nikole Popovića (37) i Đorđa Mrdaka (41) iz Nikšića.
Preduzetim radnjama utvrđeno je da je policajac prekršio mjeru NKT –a za borbu protiv zaraznih bolesti koja se u tom periodu (početkom juna) odnosila na ulazak lica na teritoriju Crne Gore na ime.

Policajac Vojinović je početkom juna preko Bosne i Hercegovine ušao i boravio u Srbiji, a iz Srbije u Crnu Goru se vratio 7.juna. Međutim, policajac nadležnim organima Crne Gore nije prijavio da je boravio u Srbiji, iz koje je došao preko Bosne i Hercegovine. Nezakonito postupanje i ponašanje policijskog službenika ne žele da komentarišu Vojinovićevi nadležni u Odjelenju za unutrašnju kontrolu policije.

Duže od 20 dana iz Odeljenja za unutrašnju kontrolu policije čekaju se odgovori na pitanja koja su mejlom upućena njihovoj PR službi.
Izbjegavanje odgovora na poslata pitanja povodom slučaja Vojinovićn otvorilo je još jedno – zašto je u Odjeljenju za unutrašnju kontrolun policije na „snazi“ zavjet ćutanja?

 

V.Mitrović-B.Dabić

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com