DAVIDOVIĆ: U Narodnom pokretu će biti i ministara

Biznismen Miodrag Daka Davidović obznanio je da osniva političku partiju pod nazivom Narodni pokret Crne Gore.

Davidović je to otkrio ispred manastira Svetog Save na Goliji, gdje se služi crkvena služba na dan Svetog Arhangela Mihaila.

Davidović je “Vijestima” kazao da jer njegova partija praktično iznikla iz pokreta “Da svako ima” koji su činili Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

“Uoči izbora je došlo do nekog pregrupisavanja, pa mi nastavljamo tamo gdje smo stali sa Narodnim pokretom Crne Gore i tako ćemo ubuduće izlaziti na izbore”, rekao je Davidović

Na pitanje ko će personalno činiti partiju, Davidović je rekao da još ne želi govoriti o konkretnim imenima.

“Tu će biti nezavisnih poslanika, ljudi iz Matice srpske, NVO “Ne damo Crnu Goru”, kao i neki od kandidata za ministre za Vladu Crne Gore”.

Davidović je rekao da njegova partija ima dva ključna zadatka, a da je prvi rješavanje pitanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Drugi zadatak i okosnica projekta je ekonomski program”.

Neke od članica koalicije Za budućnost Crne Gore na čijem čelu je bio Zdravko Krivokapić, ranije su ispostavile uslov podrške mandataru da se obaveže da neće osnivati poolitičku partiju.

Krivokapić, inače veoma blizak Davidoviću, se obavezao da neće osnivati novu partiju, ali ne i da neće eventualno učestovati na sledećim izborima.

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close