MEDOJEVIĆ: Eksperti apostoli na predavanju kod Markovićevog ministra

Eksperti i apostoli idu na predavanje kod ministra finansija iz Vlade Duška Markovića, saopštio je danas predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Medojević je upitao gdje su nova vizija, misija, strategija, taktika, akcioni plan…

“Gdje je stav apostola o sporazumu sa MMF i planu štednje? Gdje je predlog socijalne politike i borbe protiv siromaštva? Da li će biti revizija privatizacija? Da li će apostoli zaustaviti šverc cigareta kojima se budžet oštećuje desetine miliona eura ili će nastaviti sa ugradnjom? Da li će apostoli razbiti farmaceutsku mafiju i monopole koji su doveli do najskupljih cijena ljekova u regionu”, naveo je Medojević.

On je upitao šta je plan “apostola” u vezi sa utajom poreza i pranjem novca preko igara na sreću.

“Država je godišnje oštećena preko 100 miliona eura. Da li će apostoli biti za promjenu zakona da nema povraćaja PDV-a kod izgradnje stanova za tržište kao što je u Srbiji? Da li ćemo oporezovati ekstra profit banaka koji pljačkaju naše građane? Da li će banke plaćati porez na kamate”, dodao je lider PZP.

Pitao je i da li se uvodi progresivna stopa oporezivanja, da tajkuni plaćaju veću stopu poreza.

“Da li će apostoli tražiti da svi državni funkcioneri, koji su od države dobili stanove po povlašćenim uslovima, plate državi stanove po tržišnim vrijednostima? Ja sam očekivao od eksperata novi predlog budžeta, ekonomske politike, set zakona kojima se mijenja budžetski sistem. Plan borbe protiv sive ekonomije, poreske evazije…. Gdje je plan prihoda od zaplijene imovine Đukanovića i ostalih tajkuna prve i druge porodice. Radi se o milijardama eura opljačkanih od ovoga naroda i države”, tvrdi Medojević.

Kako ističe, eksperti idu kod ministra DPS na obuku.

“Ministar Radunović će trebati više dana da objasni ekspertima Predlog Budžeta za 2021. jer eksperti se prvi put suočavaju sa pisanjem budžeta, pa im treba malo pomoći. Šta kažu apostoli na zakonsku obavezu rebalansa budžeta za 2020. zbog umanjenjih prihoda i pogrešne procjene Vlada pada BDP”, pita Medojević.

On kaže da je to još jedan dokaz da je Vlada apostola u suštini Vlada kontinuiteta i da će samo pratiti smjernice i ekonomsku pokitiku DPS.

“DF bi hapsio lopove, a apostoli idu na predavanja! Poslije svega ne bih se iznenadio da i DPS glasa za njihovu rezervnu Vladu. Ništa od promjena”, poručio je Medojević.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close