DAVIDOVIĆ: Ministri nove vlade su “čedo našeg pokreta” - Volim Podgoricu

DAVIDOVIĆ: Ministri nove vlade su “čedo našeg pokreta”

Biznisman Miodrag Daka Davidović kazao je večeras da će Osnivačka skupšitna Narodnog pokreta biti održana na Svetog Nikolu, a da će kampanja za učešće na lokalnim izborima u Nikšiću početi na Badnje veča sa Trga Šaka Petrovića.

“Za početak naše aktivnosti ćemo fokusirati na Nikšić, gdje je stigao novi gradonačelnik, ali sigurno ćemo imati priliku da se izmjerimo na izborima u svim gradovima Crne Gore”, kazao je Dasvidović.

“Naši su orjentiri su crkveni orjentiri. Mi imamo u Beranama našu perjanicu, našeg vladiku Joanikija i najtvrđu stijena na kojoj počiva naša Saborna crkva”, kazao je Davidović.

Davidović je, povodom polemike koju je imao sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem, kazao da nema jaza između njih dvojice.

“Krivokapić je došao na izbornu listu kao čovjek koji je bio naš kandidats, sa naše liste otišao u politiku. Postojao je pokret Ne damo Crnu Goru, ali mi smo bili ti, sam je rekao, da smo ga mi izmolili da preuzme kormilo liste. Nismo imali osobu koja bi preuzela ulogu da vodi Narodni pokret u Crnoj Gori. Razgovarali smo sa više ljudi. Imali smo situaciju da mitropolit Amfilohije nije dao blagoslov da se organizacija Ne damo Crnu Goru bavi politikom. Njihova uloga je bila da organizuju nekakve okrugle stolove i nekakve “Markove konake”, da se pričaju pričine priče, a da mi ne znamo o čemu se radi. Mi smo tada tražili blagoslov Mitropolita da razriješi te profesore, njih 191, i da oni mogu da uđu u politiku”, ispričao je Davidović u emisiji “U žiži”.

U prvoj varijanti bilo je, kako kaže, deset profesora, potom tri, da bi se na kraju došlo imena Zdravka Krivokapića.

“Sa druge strane kako se može govoriti – ko može dati podršku Krivokapiću? Pa mi smo ta mašinerija, Crkva je ta mašinerija koja njemu drži sve kalauze da pobijedi i da se formira Vlada. Formiranje Narodnog pokreta se slučajno poklopilo u ovom vremenu i mislim da nijedan razlog nije postojao da se ne formira. S druge strane, ko je reagovao na stvaranje NP negativono. Oni koji su dobili poslanike na Dž, na džabe. Od 41 poslanika, kada smo pravili istraživanje imali smo situaciju da Demokrate i DF su imali isti rejting. Demokrate su tada imale deset mandata, toliko i DF, sve ono ostalo je donijela Crkva. Sada tih 41 poslanik, kada je sve podijeljeno, koga  možemo podržati osim Zdravka Krivokapića”, kazao je Davidović.

On je rekao da  nema dileme da će nova vlada biti izabrana 2. decembra.

On je kazao da je Krivokapić, zbog pritiska na njega od strane Jokovića, koji je izričito tražio da on niti bilo ko  ne možeformirati partiju.

Mandatar  je, kako kaže, održao riječ, ali “mi nemamo šta više da čekamo”.

“Da li će to biti konkurencija ovim partijama kada se budemo mjerili u Nikšiću, mi nemamo taj problem”, kazao je Davidović.

Ministri su “čedo pokreta”

Govoreći o, eventualnom članstvu ministara nove Vlade u Narodnom pokretu, Davidović je rekao da su oni “ponikli iz tog pokreta”.

“Ti naši ministri su čedo tog pokreta”, rekao je Davidović.

On je kazao da njegov pokret ima infrastrukturu i da će biti u prilici da kreira drugačiju politiku nego do sada.

Na pitanjena koje glasove računa u Nikšiću, rekao je da je on tri puta preuzimao nikšićku Željezaru i da je tri puta “vaskrsavala.

“Doveli smo je dotle da je mogla da radi odlično, i mij smo konkurisali da kupimo Željezaru, ali je u tom vremenu bio predsjendikm Vlade Igor Lukšić, koji me pozvao i rekao da su se dogovorili s Turicima, i da će to biti blagodet za Crnu Goru, Nikšić i radnike. On je rekao da će oni čudo  napraviti i da ja ne mogu u tu trku”, kazao je Davidović. On je rekao da je Žlejezara kušljenja zbog gostrateškog položaja.

“Prvoga dana kada smo mi izašli iz fabrike, otpušteni su svi radnici, 1.600 ljudi”, ispirčao je Davidović.

“Onda smo došli u Boksite a prosječna plata je bila 800 eura. U prvom mjesecu imali smo najveći dovoz rude u istoriji, sa raspalim kamionima ali sa radnicima najboljim na svijetu. Imali smo mlin, fudbalske klubove, svuda gdje smo bili donosili smo radost i nvoac. Ljudi znaju da ćemo mi od Nikšića napraviti Mnačester kakav je bio. Moramo se vratiti u Nikšiću našem selu. Kada je narod krenuo da ide iz Nikšića, od tada Nikšić umire”, kazao je Davidović.

Sa Vučićem pogoršani odnosi

Na pitanje u kakvom je odnosu sa predsjendikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Davidović je rekao da su ti odnosi pogoršani.

“Nemamo ništa zajedničko u smislu posla, situacije koja se dešavala u Crnoj Gori. vučić je prognozirao da naša ekonomija će bnakrotirati do aaprila, da će naše javne finansije potonuti a da ćemo ni, kako nas je nazvao “tajkuni” raspračati sve ostalo. Mi smo eto poklonili sve Bogu i narodu, a vidjećemo da li će on ono što je zaradio sa svojim bratom pokloniti Srbiji”, kazao je Davidović.

Davidoviće je kazao da su “portali UDBE u Crnoj Gori istog sekunda objavili vijest o atentatu na njega u Beogradu prošle godine”.

Kazao je da se pokušaj atentata na njega u Hotelu Crown plaza desio u momentu kada je u hotelu bilo stotinu ambasadora.

“Sveti Vasilije je skrenuo metak, koji me pogodio u ruku”, kazao je.

Kazao je da je nakon toga tražio da njegov čovjek dobije oružje, ali da BIA nije dozvolila da njegov čovjek dobije oružni list.

Đukanovič nije naivan

Davidović je rekao i da je on finansirao sve proteste u Crnoj Gori 2015. i 2016. godine.

Na pitanje da li će nova vlast procesuirati Mila Đukanovića, Davidović je rekao da on uživa imunitet.

Kazao je da Đukanović “nije naivan da bi potpisao nešto” zbog čega bi mogao biti procesuiran.

On je kazao i da formiranjem partije “ne ide na ruku Milu Đukanoviću” i da je sve proteste od 2015. on finansirao.

“Nije Đukanović budala da je napravio grešku, ako je napravio to je neko drugi šarnuo i potpisao. Oslilio je i ko god osili i krene protiv crkve tom spasa nema i mora da izgubi… Milo Đukanović dobro zna da bogatstvo koje crkva ima je jako veliko. Sastoji se od 11 miliona kvadratnih metar zemlje u Budvi, Petrovcu, Buljarici, drugim gradovima gdje je moglo da se radi, funkcioniše. Mnogi ugledni su ostavljali crkvi velike komade zemlje. Ne vjerujem da je njegova ideja bila da otme crkvi. Prije će biti da je ideja da se pounijati dio stanovništva u Crnoj Gori… “, rekao je Davidović.

Abazoviću nudili 21 milion

Upitan o “dojavama koje idu na bezbjednost Dritana Abazovića”, Davidović je rekao da je mu je nuđen veliki novac.

“Reći ću vam istinu koju Abazović do večeras nije saopštio. Prvo su udarali po Dritanu Abazoviću sa novcem. Precizno 21 milion mu je davao ovaj dobrotvor naš iz Njemačke koji šalje poneki respirator, Bavčar mislim da se zove, da malo promijeni facu, da se upristoji… Poslije toga su mu nudili kule i gradove ali nisu znali da je Abazović tvrda vjera i da nema nazad i da ne može da se kupi za mekinje. Abazović je respektabilan čovjek koji drži riječ i sa njim nema šale i ispuniće sve što je rekao”, rekao je Davidović

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com