PRIČA KOJA NIJE SMJELA DA SE OBJAVI DOK JE DIJEGO BIO ŽIV: Šta se desilo na Kubi tokom liječenja od droge - Volim Podgoricu

PRIČA KOJA NIJE SMJELA DA SE OBJAVI DOK JE DIJEGO BIO ŽIV: Šta se desilo na Kubi tokom liječenja od droge

Nakon smrti Dijega Armanda Maradone objavljena je priča koja se držala u strogoj tajnosti. Legendarni britanski muzičar Erik Klepton ponudio je Argentincu da se na Karibima liječi od zavisnosti od narkotika, piše Clarin.

Nidia je bilo njeno ime, Brazilka koja je došla u London da studira engleski jezik. Voljela je fudbal i bila je čistačica, ali i jedina spona Erika Kleptona sa izvorom koji je saznao za ovu priču.

Maradona je došao na Kubu kako bi se izliječio pošto mu se zdravstveno stanje pogoršavalo iz dana u dan i zvučao je veoma loše. Ništa nije bilo lako tih dana na Kubi, Dijegovi prijatelji su se smjenjivali u posjetama, a došlo je i loše društvo koje je napravilo lošiju situaciju nego u Buenos Ajresu.

Menadžer Maradone Giljermo Kopola je u skrivenim porukama rekao izvoru da su svi tamo prisluškivani i praćeni, a da predsjednik Kube Fidel Kastro nije zainteresovan za čitavu situaciju.

Dva novinara su, nakon interesovanja Kleptona, uspjela da povežu Maradonu sa muzičkom zvijezdom koja je bila spreman da mu sredi liječenje u najboljoj klinici na Karibima.

Kompromis je uslijedio – sve će se držati u tajnosti. Neće se pisati o tome dok je Dijego živ.

Bolnica na Karibima biće spas za Dijega, mislio je Klepton ali i novinari koji su ih povezali. Tamo je bila oaza mira, mjesto koje će umiriti Maradonine demone u duši i naći mu spas od kokaina. Promijeniće mu život.

Klepton je na Karibima, tačnije na ostrvo Antigva osnovao Crossroad Centar još 1988. godine upravo u takve svrhe, te je obećao da Maradona neće platiti ni penija za tretman.

Proces bi se odvijao u 12 koraka u raju koji će ga odvojiti od svega štetnoga po njegovo zdravlje.

Klepton je tada otišao u Japan gdje je održao koncert dok je Maradona još uvijek bio na Kubi gdje je svakodnevno mijenjao raspoloženje i brojeve telefona.Onda je došao momenat istine u kojem su se njih dvojica konačno čula. Sa mnogo strpljenja, do kontakta je došlo, a prevodilac je bio spreman.

Gitarista mu je rekao koliko ga poštuje i iznio mu ponudu. Svi su prihvatili aranžman, Maradona je obećao da će otići na liječenje što je obradovalo sve dobronamjerne ljude oko njega uključujući i menadžera Kopolu. Vidjelo se svetlo na kraju tunela.

Međutim, Dijego nikada nije došao na odredište.

Ostao je na Kubi.

Dijego Diego Maradona

Foto: Tanjug/AP

Njihovi putevi se nikada više nisu ukrstili.

Klepton nije uspio u namjeri da ga odvuče od loših stvari.

Poslednji susret Maradone i novinara bio je u njegovoj kući u Ćakariti. Sjedio je u stolici, a uz njega je stajala njegova majka, Tota. Nosila je novi, skupi lanac oko vrata sa taman spremnom novom frizurom. Preko akcije spasa se prešlo glatko i nikada više nije pomenuta. Sve do danas.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com