NATOČIO ŠEST FLAŠA: Zbog pokušaja krađe goriva dobio uslovno ČETIRI mjeseca

Osnovni sud u Podgorici oglasio je krivim i kaznio uslovnom osudom D. K. zbog izvršenja krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u pokušaju.

Presudu je donio sudija Rade Ćetković, a po prethodno sklopljenom sporazumu o priznanju krivice, kojom je osuđeni pristao na četiri mjeseca koja kazna se neće izvršiti, ako okrivljeni u roku od godinu ne učini novo krivično djelo.

D.K. je oglašen krivim jer je pokušao da natoči gorivo iz mašine sa gradilišta firme u kojoj je radio.

“Kriv je što je 27. septembra 2020. godine, oko 22.30 časova, u Ulici IV jula u Podgorici, svjestan svog djela čije je izvršenje htio, znajući da je isto zabranjeno, u svojstvu zaposlenog radnika na poslovima rukovaoca građevinskim mašinama u oštećenom privrednom društvu “Avio petrol”, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, pokušao da prisvoji pokretne stvari koje su mu povjerene na radu u tom privrednom društvu, na način što se vozilom marke “Golf 6″ dovezao do gradilišta na kojem se nalazila građevinska mašina rovokopač, vlasništvo oštećenog, pa nakon što je upotrebom ključa otvorio limeni poklopac od hidraulične pumpe, iz rezervoara mašine preko dovodnog gumenog crijeva neovlašćeno je natočio šest PVC flaša, ukupne količine devet litara eurodizel goriva, vrijednosti 8,73 eura, kada je zatečen od strane policijskih službenika koji su ga spriječili u daljem vršenju krivičnog djela i koji su pregledom lica mjesta pronašli još devet praznih PVC flaša zapremine 1,5 litara i jedan prazni kanister zapremine pet litara”, stoji u izreci presude.

U obrazloženju presude stoji da je na ročištu za razmatranje sporazuma sud ocijenio sadržinu dokaza koje je prikupila tužiteljka, a koji se nalaze u spisima predmeta.

“Iz sadržine prikupljenih dokaza, sud je zaključio da je državna tužiteljka pružila dovoljno dokaza o krivici okrivljenog, te da je okrivljeni D.K. u vrijeme, mjestu i na način opisan u izreci ove presude učinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u pokušaju, za koje ga je ovaj sud oglasio krivim, a nakon što je u svemu prihvatio sporazum o priznanju krivice. Odlučujući o krivičnoj sankciji iz sporazuma o priznanju krivice, ovaj sud je našao da je predlog stranaka u vezi sa krivičnom sankcijom prihvatljiv, jer je isti u skladu sa interesima pravičnosti, a krivična sankcija odgovara svrsi izricanja uslovne osude u okviru opšte svrhe propisivanja i izricanja krivičnih sankcija”, navodi se u presudi.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close