Okrivljeni za ubistvo Đurića u zatvoru pravosnažno osuđeni na 34 godine zatvora - Volim Podgoricu

Okrivljeni za ubistvo Đurića u zatvoru pravosnažno osuđeni na 34 godine zatvora

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu kojom je Dejan R. Pavićević osuđen na jedinstvenu kaznu od 18 godina zatvora zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo putem pomaganja Dalibora Đurića u ZIKS-u 22. septembra 2016., dok je Miloš V. Trbo, za ista krivična djela osuđen na jedinstvenu kaznu od 16 godina zatvora.

Prvostepenu presudu u Višem sudu u Podgorici izreklo je specijalno vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragoje Jović.

“Nedvosmisleno je dokazano da okrivljeni Pavićević i Trbo počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo putem pomaganja. U svojim odbranama su negirali izvršenje djela. Međutim, njihove odbrane sadrže brojne razlike i nijesu logične. Uputili su se vozilom prema mjestu gdje je pronađeno zapaljeno vozilo nakon izvršenog ubistva. Đurić je ubijen 22. septembra 2016., na podmukao način u magacinskom prostoru ZIKS-a. Uloga okrivljenih je bila da unište tragove nakon ubistva, a u zapaljenom vozilu “škoda-oktavija” nađena je puška i optički nišan. Oni nisu samo uništavali tragove, već su se oslobađali i predmeta. Kod Pavićevića je nađen peškir koji sadrži supstancu za potpalu vatre. Okrivljeni su imali volju i htjeli su da postanu dio kriminalne organizacije i preduzeli su niz zajedničkih radnji, bez obzira što nijesu neposredno ispalili hice u Đurića. Okrivljeni Pavićević i Trbo su znali da je sastavljen plan za ubistvo i znali su da se mora doći do Đurićevih navika, te da se nađe odgovarajuće oružje, a potom da se izabere način skrivanja i nalaženje puta da se izbjegne policija. Sud je prilikom odmjeravanja kazne imao u obzir najviši stepen kriminalne volje, da se po svaku cijenu ubije Đurić”, kazao je sudija Jović .

U optužnici se navodi da su 22. septembra 2016, Pavićevićevim „golfom IV“ BD AZ 065, iz Kotora došli u Podgoricu gdje su isključili mobine telefone kako se ne bi moglo utvrditi njihvo dalje kretanje, a potom se uputili ka Rogamima, kako bi obišli mjesto gdje će kasnije zapaliti „škoda okraviu“ CB179VW i dokaze o izvršenom ubistvu.

„Potom su se, uputili ka Danilovgradu gdje su po unaprije pripremljenom planu i sačekali da, za sada neidentifikovano lice, na podmukao način i iz koristoljublja, liši života Đurić Dalibora – osuđeno lice u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija Spuž, pa je u trentku dok je oštećeni šetao, iz snajperske puške kalibra 7,9 mm, ispalio jedan projektil i nanio oštećenom prostrelnu ranu grudnog koša, usljed čega je nastupila smrt. Nakon toga su se Pavićević i Trbo vratili u mjesto Rogame gdje je učililac nakon ubistva i bjekstva sa lica mjesta ostavio „škodu oktaviu“ i pušku kojom je pucao. Njih dvojica su potom čekićem razbili zadnje vjetrobransko staklo na vozilu a potom u kabinu tog auta sipali benzin i ubacili više zapaljenih pakovanja hepo hocki, čime su izazvali požarkako bi uništili sve materijalne dokaze i omogućili izvršiocu da se nesmetano udalji u nepoznatom pravcu”, piše u optužnici.

2 komentara

  1. What your saying is completely genuine. I know that everyone should say the exact same issue, but I just think that you place it in a way that absolutely everyone can recognize. I also really like the photos you set in right here. They in shape so nicely with what youre attempting to say. Im sure youll achieve so many folks with what youve obtained to say.

  2. Nice post. I understand some thing harder on various blogs everyday. Most commonly it is stimulating to learn to read content using their company writers and exercise something from their store. I’d opt to use some while using the content in my blog regardless of whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your own web blog. Thank you for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com