“Podsticala đake da oponašaju orla sa albanske zastave”: Šehović da reaguje zbog zloupotrebe djece u Ulcinju

Socijalistička narodna partija poziva ministra prosvjete Damira Šehovića da reaguje na, kako smatraju, očiglednu zloupotrebu djece u političke svrhe u slučaju učiteljice iz Ulcinja Fljorinde Baše. Baša je, kako tvrde, na Fejsbuk profilu objavila fotografiju svojih đaka koji ukštenim rukama oponašaju orla sa albanske zastave.

Mediji su ranije objavili da se na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj djeca jednog odjeljenja Osnovne škole “Boško Strugar” iz Ulcinja rukama oponašaju orla sa albanske zastave,  što im je, kako se navodi, zadala učiteljica Fljorinda Baša.

“Učiteljica Fljorinda Baša je, kako se vidi na fotografiji koja kruži društvenim mrežama, podsticala đake Osnovne škole “Boško Strugar” da prekste ruke oponašajući orla sa albanske zastave, a sve u čast praznika države Albanije Dan zastave. I u ovom slučaju se radi o zloupotrebi djece, upotrebi simbola druge države, podsticaju na podjele i tome slično”, navodi se u sapštenju.

 Istina je da je Dan zastave i Dan proglašenja nezavisnosti Albanije jedan od najvažnijih datuma albanskog naroda, kažu iz SNP-a,  ali je, smatraju, nedopustivo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe.

“Valja se podsjetiti da je ministar Šehović koji za par dana to više  neće biti,  zajedno sa direktoricom Osnovne škole Jugoslavija u Baru ekspresno reagovao i primenjujući dvostruke aršine, napisao otkaz učiteljici iz Bara Radi Višnjić zbog objave na vajber grupi i poziva na moleban svojim učenicima”, zaključili su iz te partije.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close