Maradonin doktor optužen zbog smrti Dijega: Policija izvršila raciju u njegovoj kući i bolnici

Čovjek koji je o poslednjeg dana bio odgovoran za zdravlje počivše legende Dijega Maradone, hirurg Leopoldo Luke, nalazi se pod istragom tužilaštva zbog, kako su naveli argentinski mediji, nemara i propusta u liječenju fudbalskog velikana.

Istraga je pokrenuta nakon svjedočenja Maradoninih ćerki Dalme, Jane i Đanine, tužilaštvo je reagovalo nalogom za policiju da izvrši racije na dvije adrese na kojima Leopoldo Luke najčešće boravi – u klinici gdje radi i u kući.

Lokalni mediji javljaju da je čak 60 policajaca bilo angažovano u ovoj akciji na pomenute dvije lokacije, gdje su od Lukea konfiskovana sva dokumenta koja bi mogla da posluže kao dokaz u istrazi.

Luke će se u toku dana, ili u ponedeljak, pojaviti pred sudom gdje će odgovarati za nemar i propuste u procedurama posle otpuštanja Maradone nakon operacije glave kojom je on lično rukovodio u klinici u Buenos Ajresu.

Lukeu se stavlja na teret da nije sproveo sve potrebne procedure prilikom otpusta Maradone iz bolnice, da je njegov nemar i doveo do toga da Dijego nije imao adekvatnu i brzu medicinsku pomoć kada mu je pozlilo.

Tužilaštvu će kao dokaz poslužiti i poziv Lukea hitnoj pomoći kada mu je javljeno da je Maradoni loše. Kako je prije dva dana objavio argentinski portal “El Dia”, tokom kratkog razgovora Luke sagovorniku iz hitne pomoći nije pomenuo da je hitna intrvencija potrebna Dijegu Maradoni nego muškarcu od 60 godina.

Leopoldo Luke nije bio uz Maradonu u trenutku smrti velikana.

Pitanja na koja će Luke morati da da odgovore su: da li je Maradona imao propisno ispunjenu otpusnu listu? Zašto doktor specijalista nije boravio sa Maradonom u kući 24 sata? Da li su se u kući nalazili adekvatni ljekovi? Da li je do kraja poštovan medicinski protokol? Zašto nije bilo defibrilatora u kući? Da li je Maradonino stanje praćeno u satima pred smrt?

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close