“NE TREBA DA SE PONAŠAMO KAO DVA OVNA” Vučić tražio poništenje odluke o protjerivanju Tarzana Miloševića - Volim Podgoricu

“NE TREBA DA SE PONAŠAMO KAO DVA OVNA” Vučić tražio poništenje odluke o protjerivanju Tarzana Miloševića

Apsolutno je ispravna večerašnja odluka državnog vrha da odustane od protjerivanja iz zemlje ambasadora Crne Gore u Beogradu Tarzana Miloševića jer su odnosi komšija i prijatelja mnogo više od konvencija,kazao je večeras predsjendik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da odustajanjem od protjerivanja Miloševića Srbija “ne može ništa da izgubi, a pokazuje snagu”.

Srbija na HITNOM sastanku državnog vrha POVUKLA odluku o protjerivanju Tarzana Miloševića

TRAŽE DA ODMAH NAPUSTI PODGORICU: Ambasador Srbije Božović proglašen za personu non grata

JONIKIJE O PROTJERIVANJU BOŽOVIĆA IZ CG: Odlazeća vlast pokazala da joj LIJEKA NEMA, kao i mnogo puta do sada

“Napravili smo dobru stvar za Srbiju. Ne treba da se ponašamo kao dva ovna na brdu i da mi pokazujemo silu. Naše je da pokažemo da želimo prijateljske, najbolje moguće i bratske odnose sa Crnom Gorom. Mislim da će naša odluka doprinijeti stvaranju bolje atmosfere i veće odgovornosti u međusobnim odnosima”, kazao je Vučić.

Naveo je da je njegova inicijativa bila da Srbija poništi jučerašnju odluku o proglašenju Miloševića nepoželjnom osobom i da su se premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sa tim složili.

Vučić je rekao da je Selaković juče, kada je njegovo Ministarstvo proglasilo Miloševića personom non grata, “postupio u skladu s pravilima Bečke konvencije, onako kako suverena država postupa”, ali da je njegov stav bio da su “odnosi komšija i prijatelja mnogo više od konvencija”.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije juče je odlučilo da protjera Miloševića nakon što je Crna Gora proglasila ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića personom non grata i od njega zatražila da napusti tu zemlju u roku od 72 časa.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je juče da se Božović duže vrijeme i kontinuirano miješao u unutrašnje stvari Crne Gore i da je davao izjave nespojive sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com