Mladi DPS-a Podgorica uručili donaciju Javnoj ustanovi Kakaricka gora - Volim Podgoricu

Mladi DPS-a Podgorica uručili donaciju Javnoj ustanovi Kakaricka gora

Predstavnici Savjeta mladih DPS Podgorica, u cilju obilježavanja mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti uručili su prigodnu donaciju Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica.

Tom prilikom razgovarali su sa zaposlenima u Javnoj ustanovi, kao i sa direktoricom koja im je prezentovala funkcionisanje svih segmenata tretmana. Jedna od tema bila je i dostupnost informacija o oblicima pomoći zavisnicima/ama, kao i transparentnost Javne ustanove.

Bolest zavisnosti je veliki problem sa kojim se suočava društvo u cjelini i obaveza svih nas je da damo svoj doprinos na smanjenju diskriminacije populacije zavisnika i zavisnica, kao i da prenesemo poruku mladim ljudima o štetnosti korišćenja sredstava zavisnosti.

Podrška radu Javne ustanove proistekla je iz potrebe da se pokaže senzibilisanost za problem zavisnosti i otvorenost za pomoć i razumijevanje prema ovoj populaciji.

“Zadatak svih nas je podrška u borbi protiv bolesti zavisnosti u kojoj svi treba jednako da učestvujemo jer bolest zavisnosti nije problem pojedinca i njegove porodice već svih nas kao društva”, zaključuju u Savjetu mladih DPS Podgorica.

1 komentar

  1. ДА МИЈЕСУ ЕДИН И БЛАЖО? КОНСЧНО СУ СЕ СЕТИЛИ!? МОЖДА ИМ ЈЕ МИЛО И АНА ОДРЕШИЛИ ЋЕСЕ . ХВАЛА АКО СУ ИМАЛИ ОКЛЕН ГРЕОТЕ !!!!!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com