Sve rukometašice i članovi stručnog štaba Crne Gore negativni na koronavirus - Volim Podgoricu

Sve rukometašice i članovi stručnog štaba Crne Gore negativni na koronavirus

Stigla je vijest koja se čekala – sve rukometašice i članovi stručnog štaba reprezentacije Crne Gore su negativni na PCR testu.

Time je otklonjena posljednja prepreka da „lavice” u utorak krenu ka Danskoj, gdje u petak počinju nastup na Evropskom prvenstvu. Plan je da se sjutra autobusom dođe do Tirane, odakle će preko Frankfurta i Bilunda u srijedzu crnogorska ekspedicija stići u Herning, poprište grupe A.

– Jedva smo čekale da opet igramo veliko prvenstvo. Nadam se da nas korona neće uskratiti za to zadovoljstvo i da ćemo sve izaći na teren i dati sve od sebe na svakoj utakmici. Izuzetno teška grupa nas čeka, jedni od najtežih protivnika, ali se nadam da ćemo da se borimo kao i do sada i da će rezultati doći sami od sebe – rekla je Majda Mehmedović.

Rivali u grupi A su Francuska, Danska i nikad jača Slovenija. U toj konkurenciji bi plasman u glavnu fazu bio veliki uspjeh.

– Glavni aduti su da odigramo kolektivno i da se borimo, pogotovo u odbrani, Drugačiji je sastav, bilo je malo vremena da se uigramo, ali se nadam da će igra iz utakmice u utakmicu da bude bolja – poručila je Mehmedovićeva.

– Imamo dosta iskusnih igračica, ali i mladih, koje su čekale da se ukaže šansa. Nadam se da ćemo je konačno iskoristiti – naglasila je 24-godišnja Podgoričanka.

Pripreme su bile jako kratke, a na njima se na ekipu aklimatizovao novi selektor Kim Rasmusen.

– Navikle smo da nemamo nešto pretjerano vremena za pripremu, posebno pred prvenstva. Sada će nas voditi i novi selektor, ali moramo da budemo zadovoljne, jer je atmosfera na nivou. Poseban osjećaj i emocije su kad je reprezentacija u pitanju, pa sa pozitivnom energijom idemo u Dansku.

Cilj je plasman u drugu fazu, iako je jasno da u jakoj konkurenciji evropskog prvaka, domaćina i jakih Slovenki neće biti nimalo jednostavno osvojiti jedno od prva tri mjesta.

– Kao i svake godine idemo težim putem, nikako Francusku da zaobiđemo. Evropsko prvenstvo je svakako jako, svih 16 ekipa je stvarno kvalitetno, ali se nadam da ćemo proći grupu – zaključila je Grbićeva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com